Välismaa väinade loend

Allikas: Vikipeedia

Selles loendis loetletakse maailma väinu, välja arvatud Eesti väinad (need on loetletud Eesti väinade loendis).


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y


A[muuda | redigeeri lähteteksti]

AhvenameriAhvenanraumaAiristo

B[muuda | redigeeri lähteteksti]

Bab el MandebBaía de Todos os SantosBalabaci väinBali väinBarösundBashi väinBassi väinBeagle'i väinBeltBeringi väinBlagoveštšenski väinBohai väin (Bo Hai Haixia) – Bonifacio väinBosporus

C[muuda | redigeeri lähteteksti]

Calais' väinCoco väinCooki väin

D[muuda | redigeeri lähteteksti]

DardanellidDavise väinDmitri Laptevi väinDrake'i väin


E[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ekarma väinEterikani väin

F[muuda | redigeeri lähteteksti]

Fehmarni BeltFlorida väinFoveaux' väinFoxe'i väinFreemani väin

G[muuda | redigeeri lähteteksti]

Genitšeski väinGibraltari väinGreat ChannelGõda väin

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

Halli lahtHinlopeni väinHormuzi väinHudsoni väin

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

Izmenõ väin

J[muuda | redigeeri lähteteksti]

Jevgenovi väinJevreinovi väinJohori väinJūbāli väin - Jugorski ŠarJunõi väin

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

Kaheksanda Kraadi väinKalmari väinKara VäravKattegatKennedy väinKertši väinKhowrāni väinKihtiKirdeväilKjølmangenKorea väinKorsika väinKrenitsõni väinKrusensterni väinKunaširi väinKura kurkKvalsundet (Finnmark)Kvalsundet (Troms)Kümnenda Kraadi väin

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

La MancheLa Pérouse'i väinLancasteri väinLe Maire'i väinLimfjordenLongi väinLoodeväilLomboki väinLužini väinLõuna-Kuriili väinLõuna-Preparise väin

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

Magalhãesi väinMakassari väinMalaka väinMan-aungi väinMatotškin ŠarMenai StraitsMerenkurkkuMessina väinThe MinchMona väilMosambiigi väin

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

Narese väinNeljas Kuriili väinNevelskoi väin

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

Ōsumi väinOtranto väin

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

Palki väinPeimariPiombino väinPitkäsalmiPunaarmee väinPõhja-Preparise väinPõhjaväin

Q[muuda | redigeeri lähteteksti]

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

Robesoni väinRuotsinsalmi

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

Saint George'i väinSannikovi väinSevergini väinSindetmaw' väinSkagerrakSkíathose väinSmithi väinSolenti väinSørøysundetStjernsundStorfjordenSundSunda väinSuur-Belt

Š[muuda | redigeeri lähteteksti]

Šokalski väin

Z[muuda | redigeeri lähteteksti]

Zákynthose väinZarja väin

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

Taani väinTaani väinadTaiwani väinTatari väinTeine Kuriili väinTirani väinTjeldsundTorrese väinTromsøysundetTsugaru väinTsushima väinTuulepealne väin

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

V[muuda | redigeeri lähteteksti]

Valge mere kurkVilkitski väinVäike-Belt

Ü[muuda | redigeeri lähteteksti]

Üheksanda Kraadi väin

Y[muuda | redigeeri lähteteksti]

Yucatáni väin