Roman Rees

Allikas: Vikipeedia

Roman Rees (sündinud 1. märtsil 1993 Freiburgis) on Saksamaa laskesuusataja. Tema suurim õnnestumine on hõbemedali võitmine Saksamaa teatemeeskonnaga 2019. aasta maailmameistrivõistlustel.

2017–2018 talvel osales Rees esialgu IBU karikasarjas. Pärast aastavahetust valiti ta MK-võistluste koondisesse ja sai Ruhpoldingis 20 kilomeetri eraldistardiga sõidus puhta laskmisega neljanda koha. See tähendab, et ta täitis Pyeongchangi 2018. aasta taliolümpia kvalifikatsiooninormi. Pyeongchangi talimängudel ta olümpial ei esinenud. Võimalik osalemine individuaalsõidus jäi tal Benedikt Dolli asenduseks tema enda haiguse tõttu. Hooajal 2018–2019 sai Rees Soldier Hollow's sprindis esikoha ja jõudis esimest korda individuaalvõistluses maailma karikasarjas kolmanda koha poodiumile. Ta osales mitmel korral Saksamaa meeste teatesõidus ning võitis 2019. aasta maailmameistrivõistlustel Östersundis koos Erik Lesseri, Arnd Peifferi ja Benedikt Dolliga hõbemedali. 2019–2020 hooajal võistles Rees valdavalt IBU karikasarjas, kus sai mitu poodiumikohta.

Alates hooajast 2020–2021 oli Rees Saksamaa laskesuusatamise koondise alaline liige. Sarja üldarvestuses paranes ta järgnevatel aastatel igal aastal mitme koha võrra: 2021. aastal lõpetas ta talve 29., 2022. aastal 16. ja 2023. aastal 9. kohaga. See tegi temast 2023. aasta paremuselt teise sakslase (pärast Simon Schemppi, Arnd Peifferi ja Erik Lesseri loobumist) Benedikt Dolli järel. Rees oli nende aastate jooksul mitu korda teatesõidus poodiumil. Ta saavutas oma teise poodiumitulemuse individuaalvõistluses maailma karikasarjas, tulles 2022. aasta detsembris Kontiolahtis sprindis kolmandaks. 2022. aasta taliolümpiamängudel Pekingis osales Rees kõigis neljas individuaalsõidus ning saavutas oma parima tulemusena jälitussõidus kuuenda ja eraldistardis seitsmenda koha. Ta tuli Pekingis meeste teatesõiduga neljandaks. 2022. aasta suvelaskesuusatamise maailmameistrivõistlustel Ruhpoldingis saavutas Rees ühisstardis rootslase Sebastian Samuelssoni järel teise koha. Samal suvel tuli ta jälitussõidus Saksamaa meistriks.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]