Ringe (Saksamaa)

Allikas: Vikipeedia
Ringe

Pindala 35,4 km² (2017)[1] Muuda Vikiandmetes
Elanikke 1993 (31.12.2022)[2] Muuda Vikiandmetes

Koordinaadid 52° 36′ N, 6° 55′ E
Valla asend Grafschaft Bentheimi kreisis

Ringe on vald Saksamaal Alam-Saksi liidumaal Grafschaft Bentheimi kreisis.

Vald kuulub Samtgemeinde Emlichheim koosseisu ja selle pindala on 35,32 km². 31. detsembril 2015 elas seal 2083 inimest.

Emlichheim[muuda | muuda lähteteksti]

Ringe kuulub valdade ühendusse Samtgemeinde Emlichheim. Vald koosneb 3 keskusest: Großringe, Kleinringe ja Neugnadenfeld ning on peamiselt põllumajanduslik, kuigi sellel on ka huvitav ajalugu. Valla geograafia oli kord nõmm, kuid seda harisid Teises maailmasõjas sõjavangid, kellele natsid ehitasid erilaagri, Lager Alexisdorfi. Pärast sõda leidsid kodutud põgenikud siin ulualuse, muutes laagri uueks asulaks nimega Neugnadenfeld, mis nüüd on üks Ringe kolmest osavallast (Ortsteile).

Läbi Ringe valla voolab Vechte jõgi.

Nõmm[muuda | muuda lähteteksti]

Tänapäeval ei ole vallas enam puhast nõmme, kuid loodushoidjad on juba mõnda aastat proovinud nõmmesid taastada, mõne ohustatud loomaliigi elupaigad muutuvad järjest haruldasemaks.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

"Altes Landhaus Buddenberg"

Vallas on ka ajaloost läbiimbunud hoone, Altes Landhaus Buddenberg. Tänapäeval on seal restoran ja külalistetoad. Maja rohkem kui 200-aastases ajaloos oli seal peamiselt kõrts ja toidupood maaelanikele. 1997. aastal, pärast maja kasutamist eramuna, põles see maha. Mõni aasta hiljem ehitati hoone annetuste toel ja kohalike ajalooentusiastide abiga uuesti üles.

Majandus[muuda | muuda lähteteksti]

Valla majanduslik tugisammas on endiselt suurel määral põllumajandus. Kuid mõned teenindusettevõtted ja plastidetootmise ettevõtted on linnas poe avanud.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]