Rafa Silva

Allikas: Vikipeedia

Medalikohad
Euroopa meistrivõistlused
Esimene koht 2016

Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva (sündinud 17. mail 1993 Forte da Casas) on Portugali jalgpallur, kes mängib poolkaitsjana Portugali kõrgliiga klubis Lissaboni Benfica ja Portugali jalgpallikoondises.

Ta alustas klubikarjääri Portugali esiliiga klubis Feirense. Oma esimesel profihooajal 2012–13 lõi ta liigas koguni 10 väravat. 2013. aasta juunis sõlmis ta viieaastase lepingu Portugali kõrgliiga klubiga Braga. Debüüdi Portugali kõrgliigas tegi ta 26. augustil mängus Belenensese vastu. Esimese värava lõi ta klubi meeskonnas 10. novembril Portugali karika neljanda ringi mängus Olhanense vastu ning lõi 19 päeva hiljem sama vastase vastu värava ka Portugali kõrgliigas. 2016. aastal võitis ta Bragaga Portugali karika.

2016. aasta septembris sõlmis ta viieaastase lepingu Benficaga. Kohe esimesel hooajal tuli ta klubiga Portugali meistriks ning võitis nii karika kui ka superkarika. Teist korda tuli ta Benficaga Portugali meistriks hooajal 2018–2019. Samal hooajal valiti ta Portugali kõrgliiga hooaja sümboolsesse koosseisu.

Debüüdi Portugali jalgpallikoondises tegi ta 28. veebruaril 2014 sõprusmängus Kameruni vastu. Samal aastal osales ta Portugali koondisega maailmameistrivõistlustel. 2016. aastal tuli ta Portugali koondisega Euroopa meistriks.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Braga
Benfica

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]