PolePole

Allikas: Vikipeedia

PolePole on Tansaania-Soome duo, mis loodi 1998. aastal Helsingis.

Nende põhiline muusikainstrument on kümnekeelne kannel, mida mängib tansaania päritolu muusik Arnold Chiwalala (kes on ansambli helilooja, arranžeerija ning mängib ka flööti ja laulab). Kitarri mängib PolePoles Soome mitmekülgne muusik ja multiinstrumentalist Topi Korhonen.

PolePole esitab nii soome- kui ka suahiilikeelseid lugusid, mis kannavad filosoofilist allteksti. PolePole muusika baseerub peamiselt ühtsel rütmil või kahel või rohkemal üksteisest sõltumatul rütmil ehk nn polürütmil. Dünaamilisust toovad bändi kontsertidele tants ja kõrgetel toonidel flöödimäng.

Oma eksistentsi jooksul on PolePole mänginud nii Soomes kui ka väljaspool seda paljudel festivalidel, seminaridel, klubides, muuseumites, koolides ja rahvusvahelistel üritustel. Samuti on esinetud sellistel folgifestivalidel nagu Kaustinen Folk Music Festival ja Eurofolk Festival. Arnold Chiwalala on esinenud ja koostööd teinud erinevate artistidega, osalenud teatri- ja tantsuprojektides mitmel maal (Tansaania, Soome, Mosambiik, Inglismaa ja USA).