Petri Pasanen

Allikas: Vikipeedia
Petri Pasanen (2007)

Petri Pasanen (sündinud 24. septembril 1980 Lahtis) on Soome jalgpallikoondise endine kaitsja.

Koondisekarjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Soome koondises debüteeris Pasanen 25. novembril 2000. Koondises mängis ta kuni 2013. aastani 76 korral. Ainsa värava koondises lõi ta 22. mail 2002 Helsingis sõprusmängus Läti jalgpallikoondise vastu, mis lõppes 2:1 võiduga

2002. aasta MM-valikgrupis osales Pasanen kahes valikmängus, Inglismaa jalgpallikoondise vastu võõrsil (kaotus) ja Saksamaa jalgpallikoondise vastu kodus (viik), mõlemas algusest lõpuni. Soome tuli Inglismaa ja Saksamaa järel kolmandaks.

2004. aasta EM-valikgrupi lõpetas Soome eelviimase, neljandana. Pasanen tegi kaasa 7 kohtumist 8-st, alati algrivistuses.

2006. aasta MM-valikgrupis saavutas Soome 4. koha 7 meeskonna seas.

2008. aasta EM-valikgrupis oli Soome väga lähedal sellele, et läbi aegade esimest korda pääseda suurvõistlusele. Võimalus oli veel enne viimast vooru, milleks tulnuks võõrsil alistada Portugali jalgpallikoondis, aga mäng lõppes 0:0. Võib ka väita, et edasipääs kadus siis, kui võõrsil kaotati Aserbaidžaani jalgpallikoondisele, mis oligi Aserbaidžaani ainus võit selles valiktsüklis. Soome jäi valikgrupis 4. kohale.

2010. aasta MM-valikgrupis jäi Soome 3. kohale Saksamaa ja Venemaa jalgpallikoondise järel. Enamat takistasid 0:3 kaotused Venemaale nii kodus kui võõrsil ja võõrsil tehtud viik Liechtensteini jalgpallikoondisega.

Klubid[muuda | muuda lähteteksti]