Norman Rockwell

Allikas: Vikipeedia
Norman Rockwell
Norman Rockwell, umbes 1921
Sündinud 3. veebruar 1894
New York, USA
Surnud 8. november 1978 (84-aastaselt)
Stockbridge, Massachusetts, USA

Norman Perceval Rockwell (3. veebruar 1894 New York8. november 1978 Stockbridge, Massachusetts) oli USA kunstnik ja illustraator. Rockwell oli tuntud ajakirja The Saturday Evening Post esikaanele loodud igapäevaelu kujutavate illustratsioonide poolest.

Rockwell hakkas kunsti õppima 16-aastaselt. Ta õppis National Academy of Designis ja hiljem New Yorgi Art Students League'is. Tema esimene suurem töö oli Carl H. Claudy raamatule "Tell Me Why: Stories about Mother Nature" loodud illustratsioonid.

Pikaajaline töö The Saturday Evening Postis sai alguse, kui ajakirja juures töötanud Clyde Forsythe aitas Rockwellil ajakirjale oma töid esitada. Rockwelli loodud esimene ajakirja esikaas avaldati 20. mail 1916. Rockwell töötas ajakirja juures kokku 47 aastat ja tegi kokku 321 esikaant.[1] Rockwelli populaarsus ajakirja The Saturday Evening Post juures tõi talle veel mitmeid pakkumisi teistelt ajakirjadelt.

Rockwell oli lisaks ka maalikunstnik. Ta tegi portreid teiste seas Eisenhowerist, Kennedyst, Johnsonist ja Nixonist, samuti välismaistest poliitikutest nagu Jamāl ‘Abd an-Nāşir ja Jawaharlal Nehru.

Stockbridge'is asub temanimeline muuseum, kus asuvad paljud tema tööd.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "About Norman Rockwell". Norman Rockwell Museum. 2014. Originaali arhiivikoopia seisuga 6. juuli 2014. Vaadatud 29. oktoobril 2022.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]