Liivi ordu maameistrite loend

Allikas: Vikipeedia

Liivi ordu maameistrite (Magister Livoniae) loend:

  1. Hermann Balke 1237–1238/1239
  2. Dietrich von Grüningen 1238/1239–1240/1241, 1242–1246
  3. Andreas von Velven (Felben) 1240/1241, 1246 (kohusetäitja), 1248–1253
  4. Heinrich von Heimburg 1246–1248
  5. Eberhard von Sayn (Seyn) 1253–1254
  6. Anno von Sangerhausen 1254–1256
    1. Ludwig 1256 (kohusetäijta)
  7. Burchard von Hornhausen 1257–1260
    1. Georg 1260–1261 (kohusetäitja)
  8. Werner 1261–1263
    1. Helmerich von Würzburg 1262 (kohusetäitja)
  9. Konrad von Mandern 1263–1266
  10. Otto von Lauterberg 1267–1270
    1. Andreas von Westfalen 1270 (kohusetäitja)
  11. Walter von Nordeck 1270–1273
  12. Ernst von Ratzeburg 1274–1279
  13. Konrad von Feuchtwangen 1279–1281
    1. Gerhard von Katzenelnbogen 1279–1280 (kohusetäitja)
    2. Mangold 1281–1282 (kohusetäitja)
  14. Willekin von Endorp (Wilhelm von Nindorf) 1281–1287 (kuni 1283 kohusetäitja)
  15. Konrad von Hazzigenstein (Hattstein) 1288–1290
  16. Halt 1290–1293
  17. Heinrich von Dinkelaghe (Dincklage) 1295–1296
  18. Bruno 1296–1298 (kuni 1297 viitsemeister)
  19. Gottfried Rogge 1298–1307
    1. Heinrich von Eck 1305 (kohusetäitja)
  20. Gerhard von Jork (Jorke, Iorke) 1309–1322
    1. Konrad Ketelhoed (Kesselhut) 1322–1324 (viitsemeister)
  21. Reimar Hane (Hahn) 1324–1328
  22. Eberhard von Monheim 1328–1340
  23. Burchard von Dreileben 1340–1345
  24. Goswin von Herike 1345–1359
  25. Arnold von Vietinghoff 1359–1364
  26. Wilhelm von Vrimersheim (Friemersheim) 1364–1385
  27. Robin von Eltz 1385–1389
  28. Wennemar von Brüggenei 1389–1401
  29. Konrad von Vietinghoff 1401–1413
  30. Dietrich Torck 1413–1415, 1410 oli kohusetäitja
  31. Siegfried Lander von Sponheim (Lander von Spanheim) 1415–1424
  32. Cisse von dem Rutenberg 1424- 1433
  33. Frank Kirskorf (Franke Kerskorff) 1433/1434-1435
  34. Heinrich von Böckenförde genannt Schungel (Bockenvorde genannt Shüngel) 1435–1437
  35. Heidenreich Vincke von Overberg 1438–1450 (kuni 1439 regent)
  36. Johann von Mengede genannt Osthoff 1450–1469
  37. Johann Wolthus von Herse (Waldhaus von Heerse) 1470–1471
  38. Bernd von der Borch 1471–1483
  39. Johann Freitag von Loringhofe 1483–1494 (kuni 1485 regent)
  40. Wolter von Plettenberg 1494–1535
    1. Wennemar von Dellwig 1501–1502 (kohusetäitja)
  41. Hermann von Brüggenei genannt Hasenkamp 1535–1549, 1533–1535 koadjuutor
  42. Johann von der Recke 1549–1551, 1541–1549 koadjuutor
  43. Heinrich von Galen 1551–1557
  44. Wilhelm Fürstenberg 1557–1559, 1556–1557 koadjuutor
  45. Gotthard Kettler 1559–1562, 1558–1559 koadjuutor

Vaata ka:[muuda | redigeeri lähteteksti]

Kirjandus[muuda | redigeeri lähteteksti]