Läti Mereakadeemia

Allikas: Vikipeedia
Läti Mereakadeemia

Läti Mereakadeemia (läti Latvijas Jūras akadēmija) on 1989. aastal Riias asutatud kõrgem merendusalast haridust andev õppeasutus. Ülikoolil on kaks teaduskonda. Peahoone asub Riias Daugavgrīva asumis aadressil Flotes iela 12.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Merendusalast kõrgharidust hakati Riias andma 1989. aastal, mil seal avati Kaliningradi Kalatööstusinstituudi filiaal. 1990. aastal sai sellest Riia Tehnikaülikooli osakond. Iseseisev Läti Mereakadeemia sai alguse 8. jaanuaril 1993, tänapäeval on sellel laevandusinseneride osakond ja meretranspordi osakond. Akadeemia juurde kuulub ka merendusuuringute instituut. Läti Mereakadeemias on ka magistriõppe osakond, kus on võimalik õppida meretranspordi erialal.

Mereakadeemia filiaaliks on Bolderāja asumis aadressil Lielupes iela 1 asuv keskeriharidust andev merekool, millel on filiaal ka Ventspilsi linnas (Saules ielā 15).[1]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 5. detsember 2015. Vaadatud 13. detsembril 2015.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]