Josh Flagg

Allikas: Vikipeedia

Joshua Daniel Flagg (sündinud 20. augustil 1985 Los Angeleses Californias) on ameerika meelelahutuskuulsuste kinnisvaramaakler ja teleesineja.

Elukäik ja haridus[muuda | muuda lähteteksti]

Josh Flagg on Michael ja Cindy (Platt) Flaggi poeg. Ta on filantroobi, elektroonikatööstuse juhi ja juudi juhi Herman Platti lapselaps ning üleriigilise Platt Music Corporationi kaupluseketi asutaja ja omaniku Benjamin Platti lapselapse lapselaps. Isa poolelt on Flagg Ameerika (Rumeenia päritolu) moetööstuse juhi ja disaineri Edith Flaggi lapselaps, kes ühe esimese disainerina importis polüestrit kui moetekstiili Ameerika Ühendriikidesse. Edith oli hiljem tuntud oma lapselapse kõrval korduva rolli poolest saates "Million Dollar Listing Los Angeles".

Flaggi lapsepõlv möödus Los Angeleses ja ta õppis algul sealsamas Brentwoodi koolis. 2003. aastast õppis ta Beverly Hillsi keskkoolis, mille ta järgmisel aastal lõpetas.

Töö[muuda | muuda lähteteksti]

Flagg hakkas kinnisvaramaaklerina töötama 18-aastaselt, kaubeldes kinnisvaraga sellistes prominentsetes piirkondades nagu Beverly Hills ja Sunset Strip. Juba keskkoolipoisina õppis ta seda ametit kinnisvaramaakler Bruce Nelsoni juhendamisel John Bruce Nelsoni firmas Bel Airis, millele järgnes lühike töötamine Coldwell Bankeri Beverly Hills East kontoris 2007. aastal.

Flagg on teinud mitmeid rekordmüüke, sealhulgas Brentwood Parki ajaloo kõrgeima müügi ja 25 miljoni dollari suuruse elamu müügi Beverly Hillsis. Ta on olnud ka nimekate kinnistute, sealhulgas Merv Griffini Bel Airi kinnistu ja Dorothy Chandleri kinnistu Hancock Parkis, ning vahendanud selliste kuulsuste nagu Adam Levine'i, Steve Aoki, Shonda Rhymesi ja Tom Fordi kinnisvaratehinguid.

2009. aastast töötas Flagg tööd Keller Williams Westside'is Los Angeleses, kus ta asutas ettevõtte Josh Flagg Estates. Forbesi andmetel on Flagg müünud kokku üle 1 miljardi dollari väärtuses kinnisvara. Hiljem hakkas ta tööle Rodeo Realtyga.

Miljon dollarite nimekirjad Los Angeles

2006. aastal valiti Flagg koos kahe teise agendiga tõsielusarja, mis järgnes nende karjäärile kinnisvaratööstuses. Nad alustasid saate "Million Dollar Listing Los Angeles" filmimist ja see läks 2006. aasta augustis Bravo kanalil eetrisse.

Eraelu[muuda | muuda lähteteksti]

Flagg elab Californias Beverly Hillsis ja 2013. aasta jaanuaris ostis ta Sunset Stripi kohal asuva mikrokinnistu Jeffrey Katzenbergi pojalt, stsenaristi ja produtsendi David Katzenbergilt. 2015. aastal müüs ta kinnistu disainer Bijan Pakzadi pojale Nicolas Pakzadile. 2015. aasta juunis ostis Flagg Tony auhinnaga pärjatud produtsendi Michael Filermani kinnistu. Kinnistu naabruses asub Paul McCartney maja, mille too ostis Courtney Love'ilt, ning asub tänaval, kus naabriteks on ka Don Johnson, Prince ja Ozzy Osbourne. Flaggile kuulub ka tema kadunud vanaema penthouse Century Towersi kompleksis Century Citys.

Flagg on avalikult gei, olles end 2011. aasta märtsis avalikustanud. Aastatel 2017–2022 oli ta abielus Bobby Boydiga.

Flagg on kaunite kunstiteoste, haruldaste autode ja ühe suurima Billy Hainesi mööbli kollektsionäär riigis. Ta on reisinud enam kui kuuskümmend riiki ning tal on kiindumus arhitektuuri ja kodudisaini vastu.

Heategevus[muuda | muuda lähteteksti]

Flagg kuulub Los Angeleses asuva Cedars-Sinai meditsiinikeskuse ja Los Angelese juudi kodu juhatajate nõukogusse. 2016. aastal oli ta Cedars-Sinai jaoks korraldatud ürituse "Rock for Research" kaasesimees.

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]