Hohe Salve

Allikas: Vikipeedia
Hohe Salve
Hohe Salve vaadatuna idast
Hohe Salve vaadatuna idast
Kõrgus 1828 m
Asukoht Tirool, Austria
Ahelik, mäestik Kitzbüheli Alpid
Koordinaadid 47° 27′ 57″ N, 12° 12′ 21″ E
Hohe Salve (Austria)
Hohe Salve

Hohe Salve on hästituntud mägi Kufsteini, Wörgli ja Kitzbüheli vahel Austria Tirooli liidumaal. See on Kitzbüheli Alpide osa ja selle hüüdnimi on Tirooli Rigi. Selle tipu kõrgus on 1828 m merepinnast ning ilusa ilmaga on hea vaade Kõrg-Tauernile ja Zillertali Alpidele, samuti Wilder Kaiserile, mis asub Hohe Salvest vahetult põhja pool. Ülevalt võib näha ka Großglocknerit ja Großvenedigerit.

Omadused[muuda | muuda lähteteksti]

Hohe Salve palverännukiriku läänevaade

Mäel on väga silmatorkav kooniline välimus. Tipus on vana palverännukabel, restoran ja ülekandemast. Lisaks teenindab tippu kaks gondeltõstukit Söllist ja Hopfgartenist. Tipurestoran ja -kirik kuuluvad Westendorfi kihelkonnale; ülekandemast Hopfgartenile.

Talviti on Hohe Salve osa Skiwelt Wilder Kaiser/Brixentali suusapiirkonnast ning siin on mitu laskumist tipust ümberkaudsetesse küladesse: Söll, Itter, Hopfgarten ja Brixen im Thale.

Oma kuju ja asukoha tõttu on Hohe Salve ka populaarne alguspunkt tiibvarjuritele.

Nimi on tõenäoliselt retoromaani päritolu.

Hohe Salve ülekandemast[muuda | muuda lähteteksti]

Hohe Salve saatja seisab Hopfgarteni territooriumil ja seda haldab ORS. See edastab saateid Kirde-Tiroolile, osale Miesbachi ringkonnast ja Rosenheimi ringkonnale Baieris, samuti väikesele osale Salzburgi liidumaa lääneosas.

Galerii[muuda | muuda lähteteksti]