Grégoire Saucy

Allikas: Vikipeedia
Grégoire Saucy (2022)

Grégoire Saucy (sündinud 26. detsembril 1999 Bassecourtis) on Šveitsi autosportlane, kes võistleb 2022. aastal FIA Vormel-3 Meistrivõistlustel ART Grand Prix meeskonnas. 2021. aastal võitis ta Vormelite Piirkondliku Euroopa Meistrivõistluste.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

V de V Challenge Monoplace[muuda | muuda lähteteksti]

Saucy esimene aasta üheistmelistes oli 2016. aastal, kui ta sõitis Luksemburgi meeskonnas RC Formula V de V Challenge Monoplace'il. Kolm poodiumit, mille Saucy saavutas, andes talle meistrivõistluste arvestuses 4. koha, olid kõik Circuit de Nevers Magny-Coursi kolmes sõidus teised kohad.

Saksamaa Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

Saucy sõitis oma esimese hooaja Saksamaa Vormel 4 sarjas 2018. aastal, kus ta kihutas Jenzer Motorspordi külalissõitjana, nagu ka aasta varem Itaalia Vormel 4 Meistrivõistlustel. Mõlemas sõidus saavutas ta 11. ja 5. koha. 2019. aastal sõitis ta R-ace GP meeskonnas, kus saavutas kaks korda poodiumikoha. Saucy lõpetas hooaja 9. kohal, jäädes venelasest meeskonnakaaslasest Michael Belovist maha 28 punktiga.

Itaalia Vormel 4[muuda | muuda lähteteksti]

Jenzer Motorsport palkas Saucy neile 2017. aastal Itaalia F4 meistrivõistluste külalissõitjana sõitma. Kuue osavõistluse jooksul saavutas Saucy kahel korral punktipunktid, mõlemad Mugello ringrajal. 2018. aastal sõitis Saucy taas Jenzeriga kuni hooaja viimase võistluseni, kus ta läks üle Prantsusmaa võistkondlikule R-ace GP-le, kusjuures tema parimaks tulemuseks oli 5. koht ning lisaks saavutas ta kolmandas ringis topeltpooluse positsiooni. Monza. Pärast 2018. aasta viimast võistlust sõitis Saucy 2019. aastal R-ace GP-le, kus ta lõpetas hooaja 15. kohal, võisteldes vaid 3 voorus.

Vormel Renault Eurocup[muuda | muuda lähteteksti]

Saucy esimene aasta Vormel-Renault’s oli 2017. aastal, kui ta sõitis AVF by Adrián Vallés meeskonnas. Saucy sõitis 2019. aasta Vormel-Renault’ Eurocupi hooaja kahes viimases etapis R-ace GP-le, kus ta saavutas oma esimeses sõidus 5. ja kolmandas sõidus 12. koha. 2020. aastal sõitis Saucy ART Grand Prix'le koos Paul Aroni ja Victor Martinsiga, kus ta saavutas edetabelis seitsmenda koha, olles kahel korral poodiumil.

Euroopa Vormel Regionaalmeistrivõistluste Alpine[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aastaks jäi Saucy ART Grand Prix'le, mis võistleb Euroopa Vormeli Regionaalmeistrivõistlustel Alpine, mis on Vormel Renault Eurocup ja Vormelite Piirkondliku Euroopa Meistrivõistluste ühinemine. Tema meeskonnakaaslased on Gabriele Minì ja Thomas ten Brinke. Ta alustas hooaega domineerivalt, võites hooaja teise võistluse Imolas ja seejärel kaks võitu Barcelonas. Pärast mõttetut tiiru Monacos ja diskvalifitseerimist Prantsusmaal, kuna osa paigaldati pärast võistlusjärgseid kontrolle valesse asendisse, naasis ta Paul Ricardi teise sõidu võiduteele. Šveitsi rattur domineeris järgmisel nädalavahetusel Zandvoorti ringrajal kahe polepositsiooni ja kahe võiduga. Saucy alustas esimest võistlust Spa-Francorchampsis pärast segast kvalifikatsiooni 24. kohalt, kuid ta tegi suurepärase taastumisjooksu ja sai ruudulipu kaheksandana. Belgia ringraja teises sõidus alustas Saucy pole-positsioonilt ja saavutas hooaja seitsmenda võidu. Meistrivõistluste seitsmendas voorus võitis taas Saucy, pärides seekord poodiumi esikoha pärast esialgsele võitjale Franco Colapintole määratud hilinenud karistust raja piiride ületamise eest. Saucy saavutas oma esimese poodiumi, mis ei olnud järgmises voorus võit, lõpetades Valencia 2. võidusõidus kolmandana ja eelviimasesse vooru läks 78-punktine paremus lähima rivaali Hadrien Davidi ees. Seejärel lõpetas ta esimese sõidu Mugellos viienda kohaga ja kui prantslasest vastane saavutas 23. koha, krooniti Saucy meistriks kolme võidusõiduga.

FIA Vormel-3 meistrivõistlustel[muuda | muuda lähteteksti]

5. novembril 2021 teatati, et ART Grand Prix meeskond palkas Crawfordi võistlema 2022. aasta FIA Vormel-3 Meistrivõistlustel.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]