GLXY

Allikas: Vikipeedia

GLXY.EU on eestlaste veebileht, mis on suunatud peamiselt homoseksuaalsetele ja biseksuaalsetele meestele ja naistele, kuid samas ka transseksuaalidele. GLXY on Eesti esimene veebileht, mis on mõeldud LGBT-inimestele.

Esimene versioon GLXY avati 1. oktoobril 2008, selle omanikuks ja hooldajaks oli OÜ Hey You. See veebileht on kõrgelt modereeritud, karmide reeglitega üleslaaditavate piltide suhtes, mida võib panna profiilipildiks ning galerii pildid on pideva jälgimise all, milliseid pilte on üles laaditud. Kuigi selgus lubatud piltide osas on tihti ebamäärane ja sõltub tihti moderaatori arvamusest. Veebileht pretendeerib ainukeseks veebileheks terves maailmas, seal juures keelustada kasutajatel otsida kaitsmata vahekordi.

Hooldus[muuda | muuda lähteteksti]

Algusest peale on GLXY pakkunud päeviti kaasajastatud uudiseid. Veebilehe arhiivis on septembri 2016 seisuga üle 500 artikli. GLXY-il on 9. oktoobri seisuga 6800 kasutajat. Veebileht on tutvuste keskmeks geikommuuni eestlastele.

Kalender ja ööelu juht[muuda | muuda lähteteksti]

GLXYil on tegevuste kalender geiürituste kohta üle riigi, baaride andmed ning info vabatahtlike organisatsioonide kohta. Seal on ka ööelujuht, koos tavaliseks kohtumiseks geidele üle terve Eesti.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]