Eesti inimarengu aruanne 2018/2019

Allikas: Vikipeedia

Eesti inimarengu aruanne (EIA) 2018/2019 on Eesti teadlaste koostatud andmestik ja kirjeldused Eesti Vabariigi sotsiaal-majandusliku arengu kohta aastatel 2018 ja 2019.

EIA on teadmuspõhine peegeldus Eesti tegelikkusest ja arenguvalikutest, mida saavad oma tegevuses aluseks võtta otsusetegijad nii poliitikas kui ka majanduses ja muudes valdkondades. Inimarengu aruannet annab 2006. aastast välja sihtasutus Eesti Koostöö Kogu.

2019. aasta Eesti inimarengu aruande katuseteemaks oli avaliku ruumi ja demokraatia seosed. Eesti demokraatia kitsaskohad ja arenguvarud avalduvad väga selgelt avalikus ruumis – meie igapäevases elukeskkonnas ja selles aruteluruumis, mis kujundavad füüsilist ruumi. 2019. aastal ilmunud inimarengu aruanne mõtestas avaliku ruumi loomist ja kasutamist ühiskondliku sidususe ja säästva arengu vaatenurgast. Aruanne käsitles digiajastu ruumiloomet, otsustusprotsesse ja kohalikku demokraatiat, tuginedes uurimistööle ja olemasolevatele andmetele. Aruande peatoimetajaks oli Helen Sooväli-Sepping.

Aruanne oli ühtlasi sisendiks Eesti Koostöö Kogus 2018. aastal käivitunud avaliku ruumi koosloome programmile.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]