Harry Potteri kõrvaltegelaste loend

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Dudley Dursley)

Eraldi on Harry Potteri tegelaste loend

Siin on välja toodud romaanisarja Harry Potter kõrvaltegelased.

Dursley perekond[muuda | muuda lähteteksti]

Vernon Dursley[muuda | muuda lähteteksti]

Vernon Dursley on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Harry Potteri tädi Petunia Dursley mees. Üheskoos kasvatasid nad üles Dudley Dursley. Filmides mängib Vernonit Richard Griffiths. Vernon on punetava näoga, vuntsidega ja lühikese kaelaga blond mees. Kui ta saab vihaseks, läheb ta tihti näost rohekaks ja vajab brändit.

Petunia Dursley[muuda | muuda lähteteksti]

Petunia Dursley on Harry Potteri ema, nõia Lily Potteri õde. Petunia Dursley abikaasa on Vernon Dursley ja neil on poeg Dudley Dursley. Koos mehega kasvatavad nad Harry Potterit, sest Harry vanemad surid sajandi suurema musta maagi Lord Voldemorti käe läbi, Harry pääses imekombel vaid välgunoolekujulise armiga. Harry elu Petunia perekonnaga oli hirmus. "Harry Potteri" filmides mängib Petunia Dursleyt Fiona Shaw.

Dudley Dursley[muuda | muuda lähteteksti]

Dudley Dursley on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Petunia Dursley ja Vernon Dursley poeg, Harry Potteri nõbu. Dudleyl on palju hüüdnimesid: Pupsukene, Tillu Dudidi, Suur D, Duddi. Tema sõbrad on Piers Polkiss ja Malcolmi nimeline poiss.

Dudley sarnaneb oma isaga: ta on lühikese kaelaga ja blondide juustega. Esimestes osades on Dudley väga paks ja sööb rämpstoitu. Hiljem õpib ta selgeks poksimise ja läheb dieedile. Dudleyl on väga halb iseloom: ta lõugab, kui ta ei saa oma tahtmist (või piisavalt palju kinke), ta keelab Harryl oma asju puutuda ning hiljem, kui ta õpib selgeks poksimise, hakkab ta oma kambaga endast nooremaid peksma. Kuid dementoritega kohtumine muudab teda mõningal määral. Ta saab oma halvimate mälestuste osaliseks ja see muudab teda. Romaanisarja kahes viimases osas üritab ta Harryt paremini kohelda, kuigi Harry ei saa sellest aru.

Marge Dursley[muuda | muuda lähteteksti]

Marge Dursley ehk tädi Marge oli Harry tädimehe Vernon Dursley õde. Kolmandas osas ("Harry Potter ja Azkabani vang") puhus Harry ta õhku täis ja Marge lendas öises Londonis. Harry puhus ta õhku täis, sest Marge solvas tema ema litsiks. Marge armastas väga koeri. Ta võttis Vernonit külastades kaasa ka ühe oma koera.

Cedric Diggory[muuda | muuda lähteteksti]

Cedric Diggory oli Amos Diggory poeg. Ta alustas õpinguid Sigatüükas aastal 1989. Ta oli Hufflepuffi maja prefekt ja lendluudpalli võistkonna kapten ning püüdja. Ta oli üks kolme võluri turniiril osalejatest. Cedricu tappis Lord Voldemort.

Filmis on tema osatäitja Robert Pattinson.

Viktor Krum[muuda | muuda lähteteksti]

Viktor Krum õpib Durmstangis. Krum on Bulgaaria lendluudpalli võistkonna püüdja, kuigi ta on alles 17-aastane. Viktor Krum osales Kolmevõluri turniiril ja saavutas kolmanda koha. Pärast turniiri lõppu oli ta Hermione andunud kirjasõber.

Vincent Crabbe ja Gregory Goyle[muuda | muuda lähteteksti]

Vincent Crabbe ja Gregory Goyle on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Draco Malfoy parimad sõbrad ja ühtlasi ta ihukaitsjad. Nad õpivad Slytherini majas.

Xenophilius Lovegood[muuda | muuda lähteteksti]

Ta on Luna Lovegoodi isa ja Norija toimetaja.

Teddy Lupin[muuda | muuda lähteteksti]

Teddy Lupin ehk Ted Remus Lupin on Nymphadora Tonksi ja Remus John Lupini poeg. Ka on ta metamorfmaag. Teddy kasvatas üles tema vanaema, Andromeda Tonks.

Narcissa Malfoy[muuda | muuda lähteteksti]

Narcissa Malfoy on Draco Malfoy ema. Ta on abielus Draco isa Lucius Malfoyga. Ta on ka Bellatrix Lestrange'i õde.

Scorpius Malfoy[muuda | muuda lähteteksti]

Scorpius Malfoy on Draco Malfoy poeg. Raamatu "Harry Potter ja surma vägised" epiloogis läheb ta Sigatüükasse esimesse klassi. Scorpius on nagu täpne koopia oma isast noorena: blondid juuksed ning natuke ülbe välimus. Sellegipoolest ei ole ta tõenäoliselt kuigi tige ning abiellus Rose Weasley'ga.

Pansy Parkinson[muuda | muuda lähteteksti]

Pansy Parkinson on J. K. Rowlingu romaanisarjas tüdruk, kes õpib Slytherini majas. Talle meeldib Draco Malfoy.

Rita Skeeter[muuda | muuda lähteteksti]

Rita Skeeter on võlurite ajalehe "Päevaprohvet" reporter. Ta on iseloomult ninakas, ülbe ja ta kasutab intervjueerimisel info üleskirjutamiseks libelobasulge, mis kirjutab öeldava ümber kõmulisemaks, tehes seejuures infos ka väikeseid muudatusi. Ta on registreerimata animaag ja suudab ennast muuta väikeseks putukaks.

Andromeda Tonks[muuda | muuda lähteteksti]

Andromeda "Dromeda" Tonks (neiupõlvenimi Black) on tegelane J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter". Andromeda abiellus Ted Tonksiga ning sai koos temaga lapse Nymphadora Tonksi. Andromedal on kaks õde: Bellatrix ja Narcissa.

Andromeda sarnaneb mõningal määral oma õe Bellatrixiga, kuigi tal on helepruunid juuksed, pruunid silmad ja lahkem nägu. Selle sarnasuse tõttu ajas Harry Potter teda esimest korda nähes ta segamini Bellatrixiga. Andromeda Tonks on rahulik ja kena inimene ning ta kasvatas ihuüksi üles oma lapselapse Teddy Lupini.

Ted Tonks[muuda | muuda lähteteksti]

Ted Tonks on tegelane J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter". Ta on Nymphadora Tonksi isa ja tema naine on Andromeda Tonks.

Potteri perekonna lapsed[muuda | muuda lähteteksti]

James Potter[muuda | muuda lähteteksti]

James Sirius Potter on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Harry Potteri ja Ginny Weasley poeg, Albus Severus Potteri ja Lily Potteri vend. Ta on väga üleannetu ja talle meeldib nalja visata. Seetõttu sarnaneb ta oma vanaisaga, kelle järgi ta oma nime sai.

Albus Potter[muuda | muuda lähteteksti]

Albus Severus Potter on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Harry Potteri ja Ginny Weasley poeg, James Potteri ja Lily Potteri vend. Ta on oma isa ja Harry poolse vanaisa peaaegu täpne koopia, ainult et tal on Lily silmad (rohelised mandlikujulised silmad). Albus Severus on väga heasüdamlik, sõbralik ja hooliv, täpselt nagu ta isagi.

Lily Potter[muuda | muuda lähteteksti]

Lily Luna Potter on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Harry Potteri ja Ginny Weasley tütar, James Sirius Potteri ja Albus Severus Potteri õde. Ta juuksed on punased nagu ta emal ja vanaemal ning ta on väga kärsitu ja uudishimulik nagu ta emagi lapsepõlves.

Weasley perekonna lapsed[muuda | muuda lähteteksti]

Rose Weasley[muuda | muuda lähteteksti]

Rose Weasley on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Ron Weasley ja Hermione Grangeri tütar, Hugo Weasley õde.

Hugo Weasley[muuda | muuda lähteteksti]

Hugo Weasley on J. K. Rowlingu romaanisarjas "Harry Potter" Ron Weasley ja Hermione Grangeri poeg, Rose Weasley vend.