Chris Martin

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib lauljast; jalgpalluri kohta vaata artiklit Chris Martin (jalgpallur).

Chris Martin
Chris Martin (2017)
Chris Martin (2017)
Sünninimi Christopher Anthony John Martin
Sündinud 2. märts 1977 (47-aastane) Exeter, Devon
Elukutse laulja
Pill klaver, kitarr
Plaadifirma Parlophone, Capitol, Atlantic

Christopher Anthony John "Chris" Martin (sündinud 2. märtsil 1977 Exeteris) on inglise laulja-laulukirjutaja, kes on laulusolist bändis Coldplay.

Lapsepõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Chris Martin sündis Exeteris Devoni krahvkonnas Inglismaal ning on pere viiest lapsest kõige vanem. Tema isa Anthony Martin on pensionil raamatupidaja ja ema Alison Martin on muusikaõpetaja.

Martin alustas kooliteed ettevalmistuskoolis Hyltonis ning seejärel õppis Exeter Cathedrali koolis. Esimese bändi The Rocking Honkies lõi ta koos Nick Repton ja Iwan Gronowga.

Pärast Exeter Cathedrali kooli läks Martin iseseisvate poiste kooli Dorsetis. Seal tutvus ta tulevase Coldplay juhi Phil Harveyga. Seejärel lõpetas Londoni Ülikooli kiitusega kreeka ja ladina keele erialal. Samuti tutvus ta seal tulevaste bändikaaslaste Jonny Bucklandi, Will Championi ja Guy Berrymaniga.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Ta abiellus 5. detsembril 2003 Gwyneth Paltrow'ga. Nende tütar Alison Martin sündis 14. mail 2004. Nende teine laps Moses Bruce Anthony Martin sündis 9. aprillil 2006 New Yorgis. Paltrow'st lahutas 2015. aastal.