Arutelu:Virtuaalreaalsus

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

"Virtuaalreaalsus" on praegu eelistermin. Püüdsin väljendid järjestada kasutatavuse järgi. Andres 7. detsember 2007, kell 18:38 (UTC)


peale VRML on ka muid ebatõelisusi - CAD'ide poolt loodav on kõik ebareaalsus. VRML on lihtsalt 3D kohandus interneti jaoks - Virtual Reality Modeling Language --Hendrix 7. detsember 2007, kell 18:41 (UTC)

nuujahh, palun lisa CAD-i kasutajate kohta lõik :)
suwa 7. detsember 2007, kell 18:53 (UTC)
VRML ongi CAD'i interneti versioon. Antakse objekti punktide (vertex) ruumilised koordinaadid y, x ja z teljel ja lisatakse juurde näpuotsaga tekstuuri ning valgustust. CAD'is loodud objekte saab üsna hõlpsasti VRML üle kanda.--Hendrix 7. detsember 2007, kell 18:58 (UTC)

Ma ei suuda kaht ülemist pilti artikli teemaga seostada. kas on seos olemas? avjoska 6. september 2008, kell 17:12 (UTC)

tänapäeval ikkagi mõistetakse virtuaalreaalsuse all arvutivärki. Kui keegi arvab, et teater ja pühamu on ka virtuaalreaalsus, siis toogu vastavad viited. Ulm ei võrdu virtuaalreaalsusega.--Hendrix 6. september 2008, kell 17:21 (UTC)
asjaüle otsustab ju peakolu, kuidas signaal sinna jõuab ja kuidas aju saab ärapetta, see võiks olla teisejärguline
nt, kas arvutitejuhitav kino, kus vett pritsib ja toole kallutatakse
või panoraamkino, kus enda vabatahtlikult kallutad
või teater kus kogu valgus- ja helimängu juhivad arvutid
kuigipalju erineb sellest, mis sa saad maski pähe ja kindaid kätte pannes?
mumeelest tegemist ikkasellesama illusiooniga
suwa 6. september 2008, kell 18:38 (UTC)
Pildid vajavad järelikult pildiallkirju. mumeelest ei ole see hõimumees ikkaveel virtuaalreaalsus. avjoska 6. september 2008, kell 18:40 (UTC)
küsimus siis selle kohta, kus kohas on VR? Kas inimese peas või nendes traatides,
mida saab pea-käte-jalgade külge ühendada?
Mille poolest erineb arvutitraat šamaani konnakarbist või templitantsija jalakuljusest?
suwa 7. september 2008, kell 06:41 (UTC)
"Virtual reality (VR) is a technology which allows a user to interact with a computer-simulated environment, be it a real or imagined one" [1]--Hendrix 7. september 2008, kell 06:55 (UTC)
mhmh, kuid siis peaks keski selle libategelikkus ehk tehistegelikkus ehk tehistõelisus kustutama
ja lisama definitsioonile nt. raalipõhine tegelikkuse mudel vms...
suwa 7. september 2008, kell 08:18 (UTC)
Me ei kirjuta artikleid originaaluurimuse põhjal. Tuleb lähtuda sõna üldaktsepteeritud tähendusest. Andres 1. jaanuar 2010, kell 08:37 (UTC)

Välja:

Kostümeeritud ja grimeeritud näitleja religioossel pidustusel
Teatrietendus

ettekujutatav tegelikkus.

Säherduse tegelikkuse saab luua mitmeti. Kunstliku tõelisuse saab luua inimene oma mõtetes ka raamatut lugedes või veelgi lihtsamalt silmi sulgedes ja mõeldes. Ajalooliselt võib kujutletava tegelikkuse loomisena vaadata usundite toiminguid ning ka teater on kaua olnud koht tegelikkusest eemaldumiseks ja sisenemiseks kujutluste maailma. Sarnast eesmärki kannab meelelahutustööstus: kinod, tsirkused, lõbustuspargid ja teemapargid. Virtuaalreaalsus võib olla väga sarnane tegelikule maailmale, näiteks lahingulendurite väljaõppes, või erineda sellest oluliselt, näiteks ulmelistes arvutimängudes.

Tänapäeval on mõjukas virtuaalreaalsuse kasutaja televisioon. Telekanalid pakuvad vaatajatele iganädalaste või isegi igapäevaste seriaalide abil virtuaalseid tuttavaid, kellele kaasa elada saab. selle tulemusena on kahel inimesel, kellel muidu ühtki tuttavat pole, sageli ühiseid virtuaalseid tuttavaid: telesarjade ja filmide tegelasi. Viimastel aastakümnetel on sama teed läinud raamatute kirjastamine: kirjanikud on hakanud kirjutama samade tegelastega üha uusi ja uusi raamatuid, vahel aastakümnete kaupa.

Üksi olevale inimesele pakub raadio virtuaalset seltskonda.

Andres 1. jaanuar 2010, kell 08:42 (UTC)

"Tehistõelisus" võiks olla sellele palju asisem nimetus, kui inglise keelest otse üle võetud "virtuaalreaalsus". Kas võiks olla miskit lootust sellele mõistele natuke eestikeelsem nimetus anda? Ivo (arutelu) 14. november 2014, kell 20:39 (EET)[vasta]

Eesti avab maailma esimese virtuaalsaatkonna[muuda lähteteksti]