Arutelu:Vihmamets

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

See artikkel tuleb ümber teha või põhjalikult parandada. Artikli õige pealkiri peab olema "ekvatoriaalsed vihmametsad" (on olemas ka nt parasvöötme vihmametsad). Jutt vihmametsade levimisest "palava ja niiske kliimaga" lähistroopikas ja troopikas on väär. Osad lingid teistesse vikidesse on vihmametsade artiklitele, osad ekvatoriaalsete vihmametsade omadele. Praegusel kujul on artikkel lugejat eksitav. - Urmas 15. detsember 2007, kell 21:43 (UTC)

parandasin. Ma arvan, et artikli pealkirjaks võiks jääda praegune (vihmamets), kuna see on igatpidi tähtsam. Aga kas kokku viia subtroopiliste vihmametsade ja parasvöötme vihmametsade artikkel seda ma ei tea. Kaardil on kujutatunud näiteks subtroopilised vihmametsad koos ekvatoriaalsetega. --Dj Capricorn 20. jaanuar 2008, kell 17:16 (UTC)

Vihmamets on valgusvaene kooslus, mistõttu rohttaimi ja põõsaid praktiliste pole.

See oli välja võetud. Andres 19. jaanuar 2008, kell 06:56 (UTC)

Tähelepanek vihmametsade leviku kohta: "Ekvatoriaalsed vihmametsad on levinud ekvatoriaalse ja niiske troopilise kliimavöötme piirkondades." Arvan, et see on eksitav. Troopiline kliima ei ole ju niiske, see on kuiv ja soe. See ongi erinevus ekvatoriaalse ja troopilise kliima vahel. Mis veel võiks olla teisiti, on see, et ekvatoriaalne ja subtroopiline kliimavööde võiks eraldi välja toodud olla, kohe algusest peale. Muidu käib teadmatu inimene mitmest ämbrist läbi, kui pealgalt selle artikli põhjal miski esitluse koostab. Materjal, faktid ja andmed on muidu head ja enam-vähem õiged, aga see artikkel on kuidagi sassis. Kui selle korda saaks siis oleks täitsa hea.

Palun aita seda korda teha. Andres 19. oktoober 2009, kell 17:57 (UTC)

Oli kopeeritud siit. --Epp 5. juuni 2010, kell 01:29 (EEST)[vasta]


Kas vaidlustuse võiks nüüd ehk maha võtta? --Dr Oldekop 27. november 2011, kell 13:43 (EET)[vasta]


Vihmametsadele tüüpilised loomad elutsevad puudel

Järgneb loend liikidest, teiste seas gorillad, jaaguarid ja puumad, anakondad, boad ja võrkpüütonid. Ursus scribens (arutelu) 28. jaanuar 2020, kell 20:42 (EET)[vasta]