Arutelu:Prandi

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

...selle lähistel asuvad Prandi allikad. - Prandi Allikajärve on mainitud eelmises lauses. Mõisahoone asus kunagi selle järve kaldal.--WooteleF 9. aprill 2008, kell 18:46 (UTC)

Kas Prandi allikad ja Prandi Allikajärv on üks ja sama ? --Dj Capricorn 9. aprill 2008, kell 19:51 (UTC)
Mhmh. Prandi allikad toidavadki allikajärve. --WooteleF 9. aprill 2008, kell 19:55 (UTC)
Siis nad ju ei ole üks ja seesama. Andres 9. aprill 2008, kell 20:31 (UTC)
Ma ei ole piisavalt hästi terminoloogiaga kursis, et asja hästi selgitada. Aga järv saab jah kogu oma vee allikatest. Ma ei teagi palju neid täpselt kokku on, kuid paiknevad nad kõik järve põhjas. Järv ise on madal (ca. meeter) ja allikad hästi jälgitavad. Igatahes reeglina mõeldakse Prandi allika all just allikajärve, seda ka erinevates kirjalikes materjalides. Seepärast leian, et neist tuleks koos kirjutada. Selle lause kustutasin ma sellepärast, et esiteks asuvad allikad külas mitte selle lähistel, ning teiseks eelmises lauses oli öeldud, et külas on Allikajärv.
Ma saan küll aru, et neid ei saa täiesti üheks asjaks pidada, kuid ma ei kujuta ka ette kuidas sellest asjast täpsemini rääkida. Keegi kes teemat paremini valdab võiks asja üle vaadata. Kõik mu eelpool mainitud teadmised allika kohta on mul seetõttu, et suguvõsa pärineb sellest külast ja olen seal palju viibinud.--WooteleF 9. aprill 2008, kell 21:48 (UTC)
Nad on kindlasti kaks ise asja, aga pean võimalikuks rääkida neist ühes ja samas artiklis, nii et Prandi allikate või Prandi allika alt võiks minna suunamine. Selles artiklis saab siis ka asja selgitada.
Ma ei tea, kus see järv asub, aga üldiselt arvan, et nende asjade kohta, mis ei asu majade vahel, tuleks öelda "küla territooriumil". Andres 10. aprill 2008, kell 05:46 (UTC)