Arutelu:Jaapani muusika

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ehk oleks nende maade kultuur veelgi kõrgem, kui nad poleks olnud nii jonnakad ja kangekaelsed. Kuid mongoliidne rass teiste suhtes tolerantsust ei tunnistanud ja nii nad jagelesid. Senini ei ole näiteks teada, kas jaapani keel on pärit hiinast või hiina keel jaapanist. Kuid ajalugu ju muuta ei saa.

Välja. Andres 7. märts 2008, kell 07:18 (UTC)

Alguses esitati muusikat vaid kontsertidel ja teatrites, kuid tänu telerile ja raadiole ning mitmetele helisalvestusseadmetele on muusika saanud jaapanlaste igapäevaelu osaks.

Välja, sest see on triviaalne, pealegi pole see tõsi, sest oli olemas rahvamuusika. Andres (arutelu) 10. oktoober 2013, kell 22:01 (EEST)[vasta]

Sisserändajad, kes saabusid sajandeid tagasi Jaapanisse, võtsid endiga kaasa oma traditsioonid. Teiste rahvaste segunemisel jaapanlastega sulandus ka nende muusika. Seetõttu ongi Hiina, Korea ja Jaapani kultuurid mõningal määral sarnased. Ammustel aegadel püüti sarnasusi vältida, kõigi kolme riigi valitsejad pidasid oma maad ja oma rahvast teiste omast paremaks.

Üks jaapani kultuuri iseärasus on viis, kuidas eri maade kultuurilised elemendid eksisteerivad harmooniliselt külg külje kõrval, mõjutades koos kohalikku kultuuri ja luues seega uue kultuuri. Muusika ei ole erand.

Selle võtsin välja, sest see käib jaapani kultuuri kohta üldse ja on ümmargune jutt. Andres (arutelu) 10. oktoober 2013, kell 22:06 (EEST)[vasta]