Arutelu:Anti Poolamets

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Sündinud:

22.02.1971 Tallinnas

Abielus, tütre isa.

Haridus:

1989 Tallinna 24. keskkool

2000 Tartu Ülikooli õigusteaduskond

2010 Tartu Ülikooli filosoofiateaduskond ajaloo osakond

Töö:

1990-1991 Eesti Ajalooarhiiv

1996-1997 Justiitsministeeriumi avaliku õiguse osakond

2000-2004 Ettevõtja õigusteenuste, turunduskonsultatsioonide ja kirjastamise alal

2004-2005 Sisekaitseakadeemia rektori nõunik

2001-2009 Sisekaitseakadeemia Eesti riikluse ajaloo ja riigiõiguse lektor

2010 ettevõtja kirjastamise ja õigusteenuste valdkonnas, riigikaitse õpetaja, lektor

Võõrkeeled:

inglise, soome, saksa, vene, rootsi keel


Peamisi uurimis- ja tegevusvaldkondi:

Olnud Justiitsministeeriumi põhiseaduse juriidilise ekspertiisi komisjoni ekspert. Tegelenud seadusloomega riigikaitse, korrakaitse ja avaliku teenistuse alal.

Käsitlenud rahvusvahelistel konverentsidel sh. Suurbritannias, Belgias ja Taanis erinevaid õiguslikke ja poliitilisi küsimusi rahvusriikluse teemadel. Tegelenud erinevate ajalooküsimustega sh. sõjaajaloo, Eesti riikluse ajaloo, kommunismikuritegude, arhitektuuri ja linnauurimisega

Tallinna linna turundusstrateegia ja ühe Tallinna ajaloo alase raamatu “Tallinn – the Pearl of Medieval Europe” autor. On kirjastanud mitmeid poliitikat käsitlevat broshüüre ja raamatuid.

Käsitlenud ajakirjanduses erinevaid õigus- ja ajalooküsimusi sh Eesti riikluse ajaloo ja Euroopa Liidu teemadel. Eestvedaja ja konsultant ajaloolistele dokumentaalfilmidele. Film „Surmatee“ käsitleb Siberi sunnitöölaagrite ajalugu ning Teise Maailmasõja sündmusi Eestis tutvustab “Surnupealuu sõdurid” (ETV 2004).


Ühiskondlik tegevus:

Erinevate rahvuslike organisatsioonide liikmena olnud tegev ühiskondlikus elus keskkoolipingist alates. Oli Eesti Muinsuskaitse Seltsi esimeste liikmete hulgas ja Kaitseliidu liige 1991. aastast. Kaitseliidu Tallinna Maleva Akadeemilise Malevkonna liige. Rahvarinde liikmena ja Eesti Kongressi kodanike registreerijana osales Nõukogude Liidu lagundamise sündmustes. Seoses Eesti plaanitava astumisega Euroopa Liitu alustas 2000 aasta paiku Euroopa föderaliseerumise vastast kriitikat. Oli Euroopa Liitu astumise referendumi ajal üks “Ei” kampaania eestvedajaid ja Euroopa põhiseaduslepingu kriitikuid. Ta leiab, et föderaalne Euroopa Liit ohustab kõigi Euroopa rahvusriikide iseseisvust, mistõttu on korraldanud mitmeid Euroopa Liidu kriitilisi seminare ja konverentse, avaldanud trükiseid ja artikleid. Ta on pidevalt kritiseerinud ka Venemaa võimuambitsioone. 2010. aastal oli Eesti krooni kaitse kampaania eestvedaja. Poliitilistelt vaadetelt esindab rahvuskonservatiivseid ja rohelisi seisukohti. Kandideeris 2007. aastal Erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas Riigikogu valimistel. Kogus Tallinna Kesklinna, Pirita ja Lasnamäe valimisringkonnas 1292 häält. Ta kandideerib 2011. aasta Riigikogu valimistel üksikkandidaadina Tallinna Kesklinna, Pirita ja Lasnamäe valimisringkonnas.

Allikas: http://www.poolamets.ee



Viites nr 7 on kirjas, et on 1 lapse isa, kuigi peres on 2 last. Kui on vahepeal saanud 2 lapse isaks, tuleb sellele leida uus viide. Või igatahes mitte seda kinnitada olemasoleva viitega.--Morel (arutelu) 7. september 2013, kell 00:11 (EEST)[vasta]


Kategooria eemaldamine pole minu meelest õige. --Andres (arutelu) 13. oktoober 2022, kell 02:58 (EEST)[vasta]