Arutelu:Aleksandr Tšekalin

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

on see ikka tõene info? vaatasin välislinki, seal ka ühe siinmaal "surematuks kangelaseks" saanud kodaniku info - Nikonovi oma. Kirjatükk väidab, madrus Nikonov langes vangi ja piinati surnuks Harku mõisa kandis 19. augustil sakslaste poolt. Rindejoone kaarti uurida siis sakslased olid sel päeval alles Rapla kandis. Kahtlane koht, kust infot välja imeda. Algallikad paistavad kõik seitsekümnendate aastate teosed olevat, ideoloogia oli sel ajal ju teatavasti suuremas hinnas, kui ajalooline tõde.--Wabariigi parm. 3. veebruar 2007, kell 13:18 (UTC)

Jah, ega tema tegudes kindel ei saa olla. Kindel on see, et talle anti Nõukogude Liidu kangelase aunimetus ja tema järgi nimetati Lihvini linn Tšekaliniks. Võib-olla lisada juurde "nõukogude allikate väitel". --Metsavend 3. veebruar 2007, kell 13:31 (UTC)
Veebisait ei ole küll milleski süüdi, seal lihtsalt kirjutatakse ümber ametlikult käibiv elulugu. Püüdsin kirja panna kõik, mis leidsin. Väidetakse, et teda piinati eriti metsikult, kuid mingeid üksikasju ma ei leidnud.
On võimalik, et kõik öeldu pole tõsi. Kas aga on konkreene alus milleski kahelda? Andres 4. veebruar 2007, kell 18:27 (UTC)

Inglise vikis on pildid, mis on Venemaal vabalt kasutatavad. Eesti kohta täpselt ei tea. Andres 4. veebruar 2007, kell 17:53 (UTC)

Küsisin sellest www.warheroes.ru saidilt. Geonarva 4. veebruar 2007, kell 19:27 (UTC)
Ega nemad Eesti seadusi ei tea. Igatahes Venemaal ja USA-s on nad vabalt kasutatavad. Andres 4. veebruar 2007, kell 20:44 (UTC)
Kahjuks nad on selle vastu. Kas tohib kasutada inglise Vikipeediast? Geonarva 8. veebruar 2007, kell 16:39 (UTC)
Kuidas saavad nemad seda keelata? Neil ei ole mingeid eksklusiivseid õigusi neile piltidele, ja Venemaal (ning USA-s) on nad vabalt kasutatavad. Pildid võib võtta ka inglise vikipeediast, küsimus on ainult selles, kas ka Eestis on nad vabalt kasutatavad. Andres 8. veebruar 2007, kell 16:48 (UTC)
Aga kes saab sellele küsimusele vastata? Geonarva 8. veebruar 2007, kell 16:56 (UTC)
See, kes tunneb Eesti autoriõigust. Arvan küll, et see peaks ka Eestis vabalt kasutatav olema, aga mine tea... Andres 8. veebruar 2007, kell 17:06 (UTC)
Minu arvates tohib need pildid siia ikka üles panna, kuna vikipeediast võetud, ja seal autoriõiguseid ei paista neil piltidel olevat, hiljem saab pildid ju maha võtta, kui mingisugused probleemid tekivad. Selle tõttu võib praktiliselt kõikidele inglise vikist taolistele piltidele samasuguse skeptilise arvamuse omistada --Dj Capricorn 8. veebruar 2007, kell 17:22 (UTC)
Kõik inglise vikipeedia pildid siia ei sobi, sest Eestis on teistsugused seadused kui Ameerikas. Enamasti on võimalik aru saada, kas pildid on sobivad. Praegusel juhul ei ole täit selgust, aga tõenäoliselt need pildid sobivad. Andres 8. veebruar 2007, kell 17:53 (UTC)

Mis puutub kodanik Nikonovi siis on/oli ka see väidetav surnukspiiratu elus ja käis seitsmekümmnendate lõppus Tallinnas külastas oma ausammast ja pidi elama Novosibirskis uue nime all. Sellest räägiti sellel ajal päris palju. Ühtegi trükitud paberit ei oska viidata.Akra 4. veebruar 2007, kell 18:01 (UTC)