Allan Laur

Allikas: Vikipeedia

Allan Laur (21. september 194518. august 2004) oli eesti usutegelane.

Ta on olnud nelipühi kiriku juht ja Tallinna koguduse vanempastor, mentor ja Eesti usuelu integreerija, oikumeenilise töö eestvedaja Eesti Kirikute Nõukogus ja Eesti Evangeelses Alliansis. Ta aitas kaasa Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku loomisele.

Elulugu[muuda | muuda lähteteksti]

Allan Laur sündis Rootsis Hiiumaalt pärit sõjapõgenike pere lapsena. Ta teenis algul Rootsis, seejärel Kanadas. Mõni kuu enne Eesti taasiseseisvumist tuli ta koos oma perekonnaga kodumaale. Siin alustas Allan Laur Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku loomist.

Kuidas inimesed teda mäletavad[muuda | muuda lähteteksti]

Allan Lauri mäletavad teda tundnud inimesed võimeka ja inspireeritud organisaatori ja kirikujuhina. Kolmeteistkümne aasta vältel, mis Allan Laur sai veeta pagulusest naasmise järel kodumaal, juhtis ta terve uue kiriku, kristliku nelipühikiriku ülesehitamist ja oli ka ise tunnistajaks oma töö viljale, koguduste tekkele ja kasvule.

Allan Laur oli tähelepanuväärne inimene ka Eesti oikumeenias.

Tema eestvõttel ja juhtimisel sai uuemast evangelikaalsest ja karismaatilisest liikumisest, mida nelipühikirik esindab, osa Eesti oikumeenilisest liikumisest. Paljuski tõi just Allan Lauri oikumeeniline avatus kristliku nelipühikiriku Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskonda.

Allan Lauri matusetalitus toimus 28. augustil 2004 EELK Tallinna Kaarli kirikus, ta maeti Metsakalmistule.