Volksbank Mittweida eG

Allikas: Vikipeedia


Volksbank Mittweida eG on ühistupank, mille peakontor asub Saksimaal Mittweidas.

Gewerbebank Mittweida asutamisega pandi alus tänapäeva Volksbank Mittweida eG-le. 13. novembril 1923 toimus asutamiskoosolek Mittweidaeri restoranis Moritzburg.

Regionaalpangas töötab peaaegu 185 inimest ja ta hooldab 36 600 klienti, kellest 12 513 on liikmed (2019. aasta lõpu seisuga). 2019. aasta bilansimaht oli 2,1 miljardit eurot, mis on 17,3% rohkem kui eelmisel aastal.

Volksbank Mittweida eG-l on Saksimaal 9 filiaali ja 4 iseteeninduspunkti.

Ühiskondlik kaasamine ja tütarettevõtted[muuda | muuda lähteteksti]

  • Mittweida innovativ Gesellschaft für Wissenstransfer mbH: Tütarettevõte tegeleb peamiselt selliste uuenduslike projektide nagu Werkbank 32 elluviimisega. Werkbank32 abil ehitatakse vana pesumajahoone ümber innovatsiooni ja alustavate ettevõtete teadus- ja ärilinnakuks. Avamine on kavandatud 28. septembril 2020.
  • Blockchain-Schaufensterregion Mittweida : on Mittweida linna, Volksbank Mittweida eG ja Hochschule Mittweida ühisprojekt. BMBF-i programmiga WIR! Püüavad nad ühiselt eesmärki arendada Mittweida regioon omamoodi blockchain-tehnoloogia tutvustamiseks.
  • Algatus väärtuslik ettevõttekultuur: Siin viiakse teadusuuringud ja praktika kooskõlla, mõistes ettevõttekultuuri kui edasiarendamise vahendit ja analüüsides seda teaduslikult põhjendatud küsitlusinstrumendi abil.
  • Mittweida Innovativ: Mittweida Innovativ Gesellschaft für Wissenstransfer mbH on spetsialiseerunud innovaatilistele projektidele. Tütarettevõttel on kontor Tallinnas (Eesti) olnud alates 2019. aastast. See seisneb innovatsioonisuundumuste väljaselgitamises ja põnevate projektide toetamises, eriti digitaliseerimise valdkonnas.
  • Volksbank Mittweida Immobilien Service GmbH: Tütarettevõtte ärivaldkond keskendub klassikalisele kinnisvaraärile - objektide rentimisele, ostmisele või müümisele.

Programmide rahastamine[muuda | muuda lähteteksti]

Volksbank Mittweida eG teeb rohkem vabatahtlikku tööd Mittweida - Kesk-Saksi piirkonnas. Kohalikke spordiklubisid rahastatakse võistluse Stars des Sports kaudu, mille on algatanud Saksamaa Volksbanksi föderaalne liit ja Raiffeisenbanks e.V. (BVR). Seal on ka kogukonna sihtasutus Volksbank Mittweida: kogukonna sihtasutus toetas piirkondlikke projekte üle 25 000 euroga. Kogukonna sihtasutus on spordisponsorluse valdkonnas tegutsenud alates 1999. aastast, kuid toetab ka sotsiaal-kultuurilisi projekte.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]