Vikipeedia:Teavitustööriist

Allikas: Vikipeedia
Teavitustööriist (Echo)
Arendaja Wikimedia Foundation
Suunitlus Teavitussüsteem
Veebisait Echo @ MediaWiki.org

Teavitustööriist (varasema koodnimega "Echo") on veebirakendus, mis koondab Vikipeedia teavitused kasutajaga seotud muudatustest ühte kohta. See teavitab kasutajat uutest sõnumitest, tühistatud muudatustest, mainimistest aruteludes, linkimistest ja on mõeldud jälgimisloendit eelkõige täiendama, mitte asendama. Selle tarkvara arendas välja Wikimedia Foundation'i kasutajate kaasamise meeskond, et julgustada inimesi MediaWiki ja Vikipeedia lehekülgedel aktiivsemalt kaasa lööma. Peale ulatuslikku katsetamist MediaWiki.org lehel võeti teavitustööriist 30. aprillil 2013 kasutusele ingliskeelses Vikipeedias (blogipostitus sellel teemal). Praeguse ajakava kohaselt peaks Teavitustööriist eestikeelses Vikipeedias 17. septembril kasutusele tulema.

Hetkel saad uut teavitussüsteemi katsetada ingliskeelses Vikipeedias, Meta-Wiki-s ja MediaWiki.org-is. Rohkem infot KKK lehel ja testimise kohta siin.

Mida sa Teavitustööriistast arvad?

Palun vasta sellele lühikesele küsimustikule ja liitu seejärel siin aruteluga.

Funktsioonid[muuda lähteteksti]

Teavitused informeerivad sinuga seotud uutest sündmustest Vikipeedias ja teistel MediaWiki lehekülgedel.

Esimeseks väljalaskeks on välja töötatud komplekt teavitusi uute ja juba kogenud kasutajate jaoks:

Selle vahendi esimesel väljalaskel on mõned teavitused vaikimisi välja lülitatud nii uute kui ka praeguste kasutajate jaoks. Kui soovid neid teavitusi sisse või välja lülitada, siis saad seda teha eelistuste alt (eestikeelses Vikipeedias peale kasutusele võtmist).

Panusta arendamisse[muuda lähteteksti]

Mida saad teha tarkvara arendamisele ja tõlkimisele kaasaaitamiseks vaata siit.

Tagasiside[muuda lähteteksti]

Arendajatele tagasiside andmiseks (inglise keeles) on parim koht arutelu siin.

Kui leiad tarkvaravea, palun teata sellest Bugzilla kaudu. Bugzilla ei pruugi olla just kõige lihtsamini mõistetav süsteem, sestap võid veateate postitada ka projekti aruteluleheküljele (soovitatavalt ingliskeelsele) koos ekraanitõmmise ja infoga oma browseri ning operatsioonisüsteemi kohta.

Teavitustööriist on juba kasutusel MediaWiki.org-is, ingliskeelses Vikipeedias (30. aprill 2013) ja Meta-Wikis (30. juuli 2013). 20. augustil võeti see kasutusele prantsuse-, ungari-, poola-, portugali- ja rootiskeelses Vikipeedias. Eesti- hollandi-, heebrea-, hispaania- ja ukrainakeelses Vikipeedias ning ingliskeelsetes Vikireisides tuleb see praeguste plaanide kohaselt kasutusele 17. septembril. Täpsem ajakava siin.