Vikipeedia:Tartu Kunstikool/Soovitusi piltide üleslaadimiseks

Allikas: Vikipeedia

Tartu Kunstikooli ja Wikimedia Eesti koostööprojekti raames valminud piltide üleslaadimisel tasuks arvestada järgmisi näpunäiteid.

Esiteks, autoriõiguslikult on kõige lihtsam, kui autor oma pildi ise Wikimedia Commonsisse üles laadib. Sel juhul piisab kinnitusest üleslaadimisvormis, et laadija on tõepoolest ise teose autor. Muidu on vaja kirjalikku tõendust, et üleslaadijal on autori luba avaldada teos Wikimedia Commonsis.

Teiseks võiks laadida pildid üles Tartupeedia lingi kaudu: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:UploadWizard&campaign=tartupeedia&uselang=et Sel juhul lisatakse piltidele automaatselt märge, mis seob nad Tartupeedia projektiga (projekt, mis hõlmab Tartu linna kajastamist eestikeelses Vikipeedias).

Kolmandaks võiks valida vaikimisi pakutava litsentsi Creative Commons 3.0 BY-SA. Teised võib põhimõtteliselt ka, aga inimestel on edaspidi kergem, kui võimalikult paljud pildid on ühesuguse litsentsiga. Tekib vähem segadust.

Neljandaks tuleks kirjutada pildi juurde kirjeldus, keda või mida see kujutab. Üleslaadimisvormil on vastav lahter. Seal võib valida, kas kirjeldus on eesti või mõnes muus keeles.

Viiendaks tasub failile nime pannes arvestada, et väga lihtsakujulised nimed (nagu Pilt3.jpg) on juba kasutusel. Mõistlik on panna nimi pildi sisu järgi.

Ja kuuendaks võiks lisada pildile kategooriad selle järgi, kes või mis on pildil. Kui Eesti kirjanik, siis "Estonian writers", kui sild Tartus, siis "Bridges in Tartu" jne. Igal juhul võiks panna üheks kategooriaks "Tartupedia images from Tartu Art School project", et kõik projekti raames tehtud pildid oleks ühest kohast leitavad.

Aitäh.