Vikipeedia:Tööriistad/CategoryMaster

Allikas: Vikipeedia

CategoryMaster (CM) on JavaScriptis kirjutatud tööriist, mis võimaldab teisaldada kategooria ja ümberkategoriseerida sellesse kategooriasse kuuluvad artiklid ja alamkategooriad.

Ehkki kategooria teisaldamise võimalus on Vikipeedias standardina olemas, tuleb kategooria teisaldamise ehk ümber nimetamise järel teha vastav muudatus ka artiklites ja alamkategooriates, kuhu kategooria on lisatud. Mõne üksiku artikli käsitsi muutmine käib kiirelt. Ent mis saab siis, kui muudetavaid artikleid on mitukümmend või mitusada? Siin tulebki appi CategoryMaster.

Selleks, et hoida ära kategooriate suures mahus läbimõtlemata teisaldamist, saavad tööriista kasutada vaid administraatorid ja usaldatud kasutajad. Tööriista sisse lülitamiseks tuleb teha linnuke vastavasse märkeruutu eelistuste vahekaardil "Tööriistad". Tööriista väljalülitamiseks tuleb linnuke eemaldada.

Tööriist on kohandatud bulgaaria vikist, selle originaalasukoht on bg:Уикипедия:Категориен майстор.

Kasutamine[muuda lähteteksti]

Kui tööriist on sisse lülitatud, tekib Tööriistade menüüsse valik "Kategooria teisaldamine" ning kategooria lehel menüüst Teisalda valides avaneb automaatselt CategoryMasteri aken.

    1. Sisesta lahtrisse "Olemasolev kategooria" olemasolev kategooria, mida soovid teisaldada. Väljapoole lahtrit klõpsamisel kontrollib tööriist, kas selle nimega kategooria on olemas. Kui kategooriat ei leidu, siis nuppu "Teisalda kategooria" ei aktiveerita.
    2. Sisesta lahtrisse "Uus kategooria" kategooria nimi, milleks soovid teisaldada. Väljapoole lahtrit klõpsamisel kontrollib tööriist, kas selle nimega kategooria on olemas. Kui kategooria on olemas, siis kuvatakse kollasel taustal teave olemasoleva kategooria kohta. Kollane taust hoiatab olemasoleva kategooria ülekirjutamise eest. Roheline taust näitab, et ülekirjutamise ohtu pole.
    3. Kui soovid, sisesta lahtrisse "Teisaldamise põhjus" kategooria teisaldamise põhjus.
    4. Klõpsa nupule "Teisalda kategooria".

Tööriista sulgemiseks vajuta paremal ülanurgas olevat risti.

Tehniline teave[muuda lähteteksti]

Skripti on sisse kirjutatud suurim ühe korraga töödeldavate artiklite või alamkategooriate hulk, mis on 500. Skript muudab artikleid/alamkategooriaid tempoga üks muudatus kolme sekundi jooksul.