Vale pööre

Allikas: Vikipeedia

"Vale pööre" (inglise keeles Wrong Turn) on 2003. aasta Ameerika õudusfilm, mille on Alan B. McElroy stsenaariumi järgi lavastanud Rob Schmidt.

Film on filmitud Kanadas Ontario provintsis Hamiltonis ning tähtsamaid osi kehastavad näitlejad Desmond Harrington, Eliza Dushku, Emmanuelle Chriqui, Jeremy Sisto, Lindy Booth ja Kevin Zegers. See on esimene film "Vale pöörde" sarjast.

Sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Halley Smith ja Rich Stoker on paar, kes on tulnud Lääne-Virgina metsa mägedesse ronima. Kui Rich valmistub Halleyt aitama, ta äkitselt tapetakse. Keegi hakkab Halleyt kaljust üles vedama, seega lõikab Halley köie läbi ja kukub. Halley püüab põgeneda auto juurde, aga komistab okastraadi otsa. Ta tiritakse tagasi metsa ja tapetakse.

Chris Finn on tudeng, kes kiirustab tähtsale vestlusele. Teel läbi metsa põrkab ta kokku seal matkal olevate noorte džiibiga. Kuna sügavas metsas puudub mobiililevi ja mõlema autod on rivist väljas, asub seltskond teele lähimasse bensiinijaama. Peagi aga selgub, et nad pole metsas üksi. Ükshaaval langetakse võigaste olendite, kes tunnevad seda metsa hästi, ohvriks.

Osatäitjad[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Desmond Harrington – Chris Flynn
  2. Eliza Dushku – Jessie Burlingame
  3. Emmanuelle Chriqui – Carly
  4. Jeremy Sisto – Scott
  5. Kevin Zegers – Evan
  6. Lindy Booth – Francine
  7. Julian Richings – Three Finger
  8. Garry Robbins – Saw Tooth
  9. Ted Clark – One Eye
  10. Yvonne Gaudry – Halley Smith
  11. Joel Harris – Richard "Rich" Stoker
  12. David Huband – Trooper
  13. Wayne Robson – Maynard Odets
  14. James Downing – Trucker