Ungari veinipiirkondade loend

Allikas: Vikipeedia
Ungari veinipiirkonnad:
1 Sopron (Soproni veinipiirkond)
2 Nagy-Somló (Nagy-Somló veinipiirkond)
3 Zala (Zala veinipiirkond)
4 Balatonfelvidék (Balatonfelvidéki veinipiirkond)
5 Badacsony (Badacsonyi veinipiirkond)
6 Balatonfüred-Csopak (Balatonfüred-Csopaki veinipiirkond)
7 Balatonboglár (Balatonboglári veinipiirkond)
8 Pannonhalma (Pannonhalma veinipiirkond)
9 Mór (Móri veinipiirkond)
10 Etyek-Buda (Etyek-Buda veinipiirkond)
11 Ászár-Neszmély (Ászár-Neszmély veinipiirkond)
12 Tolna (Tolna veinipiirkond)
13 Szekszárd (Szekszárdi veinipiirkond)
14 Pécs (Pécsi veinipiirkond (Mecsekalja))
15 Villány (Villány veinipiirkond)
16 Hajós-Baja (Hajós-Baja veinipiirkond)
17 Kunság (Kunsági veinipiirkond)
18 Csongrád (Csongrádi veinipiirkond)
19 Mátra (Mátra veinipiirkond)
20 Eger (Egeri veinipiirkond)
21 Bükk (Bükki veinipiirkond)
22 Tokaj-Hegyalja (Tokaj-Hegyalja veinipiirkond)

Ungari veiniregioonide nimistu koos nende juurde kuuluvate veinipiirkondadega. [1]

Mitmete aastate pideva languse järel on viinamarjade kasvatusala pisut suurenenud, 2008. aastal moodustas see 83 000 hektarit. Ühelt hektarilt saadud keskmine saak oli 2007. aastal 7,5 tonni, mis on kerkinud 6% ja selle tagajärjel on kogutoodang suurenenud 570 000 tonnini. Vastavalt sellele on suurenenud ka veinitootmine, hea viinamarjasaak võimaldas toota 3,8 miljonit hektoliitrit veini. [2]

Viinamarjakasvatusalad Pindala
Kokku I klass Viljakas maa
Alföldi (Doonau) veiniregioon
Csongrádi veinipiirkond 14 311 2 595 2 022
Hajós-Baja veinipiirkond 14 874 0 2 258
Kunsági veinipiirkond 103 863 1 436 25 000
Balatoni veiniregioon
Badacsony veinipiirkond 4 277 3 642 1 663
Balatonboglári veinipiirkond 9 984 8 156 3 339
Balatonfelvidéki veinipiirkond 5 164 ? 1 246
Balatonfüred-Csopaki veinipiirkond 6 341 5 792 1 923
Balatonmelléke (Zalai) veinipiirkond 6 079 4 107 1 934
Somló veinipiirkond 1 142 886 725
Egeri veiniregioon
Bükkaljai veinipiirkond ? ? ?
Egeri veinipiirkond 22 162 18 302 5 965
Mátraalja veinipiirkond 32 497 24 261 5 446
Põhja-Transdanubia veiniregioon
Ászár–Neszmély veinipiirkond 6 574 4 223 1 360
Etyek–Buda veinipiirkond 5 632 3 927 1 627
Móri veinipiirkond 1 994 1 459 899
Pannonhalmi veinipiirkond 3 944 3 236 617
Pannon veiniregioon
Pécsi (Mecsekalja) veinipiirkond 6 998 6 416 700
Szekszárdi veinipiirkond 6 001 3 789 2 633
Tolna veinipiirkond 11 324 7 362 2 984
Villány–Siklósi veinipiirkond 4 522 2 911 2 546
Soproni veiniregioon
Soproni veinipiirkond 4 287 3 236 1 892
Tokaj-hegyalja veiniregioon
Tokaj-hegyalja veinipiirkond 11 149 9 829 5 922

Viited[muuda | redigeeri lähteteksti]

Välislingid[muuda | redigeeri lähteteksti]