Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärki kandvate toodete loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Loendis on Tunnustatud Eesti Maitse päritolu- ja kvaliteedimärki kandvad tooted 2010. aasta 1. jaanuari seisuga.

Lihatooted, munatooted[muuda | muuda lähteteksti]

AS Rey[muuda | muuda lähteteksti]

  • Poolsuitsuvorst "Peolaua"
  • Keeduvorst "Juustu"
  • Keeduvorst "Lastevorst Max ja Moritz"
  • Poolsuitsuvorst "Rey",
  • Poolsuitsuvorst "Tõnisson",
  • Keeduvorst "Kevadine",
  • Keeduvorst "Lemmik"

AS Tartu Agro[muuda | muuda lähteteksti]

  • Poolsuitsuvorst "Tallinn",
  • Keeduvorst "Doktori"
  • Poolsuitsuvorst "Krakov"
  • Keeduvorst "Lastevorst"
  • Verivorst

OÜ Viru Muna[muuda | muuda lähteteksti]

  • "HÄÄ" värske kanamuna

OÜ Rocco[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kotlet kodune "Rocco"
  • Seamaksapasteet "Rocco“

AS Arke Lihatööstus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Keeduvorst "Tee"
  • Karni Suitsusalaami
  • Täissuitsuvorst Karni, sinepiseemnetega

Piimatooted[muuda | muuda lähteteksti]

AS A-Selver, Selveri Köök[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kohvikreem
  • Kakaokreem
  • Kohupiim maasikatega

PÜ E-Piim[muuda | muuda lähteteksti]

  • Eesti Kuldne juust
  • Eesti juust
  • Saaremaa valss juust
  • ESTMAN Juust
  • Lepasuitsu Eesti juust
  • Miriami juust
  • Miriami määrdejuust
  • Riivitud Eesti juust

Valio Eesti AS[muuda | muuda lähteteksti]

  • Valio Gefilus maitsestamata jogurt;
  • Valio Alma kodujuust 4%
  • Valio Alma kodujuust 0,1%
  • Valio Alma joogipiim 0,05%
  • Valio Alma joogipiim 2,5%
  • Valio Alma joogipiim 3,5%
  • Valio Alma rõõskkoor 10%
  • Valio Alma rõõskkoor 35%
  • Valio Alma keefir 2,5%
  • Valio Alma kodujuust murakamoosiga
  • Valio Alma kodujuust soolakurgi ja tilliga
  • Valio Alma 400 g Juustumaitseline muraka topsijogurt
  • Valio Alma 400 g Müsli topsijogurt
  • Valio Alma 400 g Metsmaasika-vanilli topsijogurt
  • Valio Alma 400 g Banaani-karusmarja topsijogurt
  • Valio Alma 400g Kirsi topsijogurt
  • Valio Alma Maasika joogijogurt
  • Valio Alma Mustika joogijogurt
  • Valio Alma Virsiku-banaani joogijogurt
  • Valio Alma Mustika kohupiimahõrgutis
  • Valio Alma Maasika kohupiimahõrgutis
  • Valio Alma Muraka-õuna kohupiimahõrgutis
  • Valio Alma rasvatu Vaarika kohupiimakreem
  • Valio Alma rasvatu Virsiku-grenadilli kohupiimakreem
  • Valio Alma 4% Maasika kohupiimakreem
  • Valio Alma 4% Rohelise sõstra kohupiimakreem
  • Valio Alma 4% Puuviljamiks kohupiimakreem
  • Valio Alma toiduvalmistamiskohupiimakreem "Kakao"
  • Valio Alma toiduvalmistamiskohupiimakreem "Vanilli"
  • Valio Alma 1 kg ja 150 g Metsmaasika jogurt
  • Valio Alma 1 kg ja 150 g Ahjuõuna jogurt
  • Valio Alma 1 kg ja 150 g Virsiku jogurt
  • Valio Alma 1 kg ja 150 g Põldmarja jogurt
  • Valio juust Atleet
  • Valio juust Atleet Light

AS Balbiino[muuda | muuda lähteteksti]

  • Vanilli koorejäätis – pulgajäätis
  • Šokolaadi koorejäätis - pulgajäätis

AS Saidafarm[muuda | muuda lähteteksti]

  • Rosinakohupiim
  • Kodune jogurt
  • Magus kohupiim
  • Harilik kohupiim

Esko Talu[muuda | muuda lähteteksti]

  • Saku juust

AS Maag Piimatööstus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Jänks Pirnimaitseline jogurti-shake
  • Jänks Vanillimaitseline jogurti-shake
  • Jänks Vaarikamaitseline jogurti-shake
  • Jänks Mustikamaitseline jogurti-shake
  • Hapendatud pett Farmi
  • Hapendatud pett Meieri
  • Keefir 2,5% Farmi
  • Keefir 2,5% Meieri
  • Hapukoor 20% Farmi
  • Hapukoor 20% Meieri

Kalatooted[muuda | muuda lähteteksti]

AS Kihnu Kala[muuda | muuda lähteteksti]

  • Tallinna Kilud

Pagaritooted, teraviljatooted[muuda | muuda lähteteksti]

AS Pere Leib[muuda | muuda lähteteksti]

  • Pere Rukkileib
  • Kamajahu

AS Lõuna Pagarid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Lembitu Leib
  • Suure Tõllu Leib
  • Lõikesai
  • Möldri rukkileib
  • Peetri leib
  • Põlva Peenleib
  • Linakuklike

AS Balsnack International Holding[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kamapallid

AS Eesti Pagar[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kodukandi rukkileib
  • Must vormileib
  • Rukkitasku
  • Õnne sepik
  • TOSTA "Mitmeviljaröstsai"
  • TOSTA "Röstsepik"
  • Kohupiima rullbiskviit

OÜ Karja Pagariäri[muuda | muuda lähteteksti]

  • Karja Peenleib

AS Paljassaare Kalatööstus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Pannkook 500 g jahutatud
  • Laste pannkook
  • Pannkook šokolaaditäidisega

Aedviljakonservid, kastmed, mesi, mittealkohoolsed joogid[muuda | muuda lähteteksti]

AS Värska Vesi[muuda | muuda lähteteksti]

  • Looduslik mineraalvesi "Värska originaaal"

AS Werol Tehased[muuda | muuda lähteteksti]

  • Eesti Rapsiõli
  • Eesti Rapsiõli, basiiliku maitsega
  • Eesti Rapsiõli, küüslaugu maitsega

OÜ Plaines[muuda | muuda lähteteksti]

  • Plaines Eliit gaseerimata vesi
  • Plaines Eliit gaseeritud vesi
  • Plaines Eliit sidrunimaitseline vesi
  • Plaines Eliit greibimaitseline vesi

OÜ Saku Läte[muuda | muuda lähteteksti]

  • Joogivesi "Saku Läte"

FIE Aare Jõumees[muuda | muuda lähteteksti]

  • Mesi Jõumees Aare mesilast

Berry Farming OÜ[muuda | muuda lähteteksti]

  • Astelpaju toormoos BIO BERRY

Kalevvesi OÜ[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kalevvesi – joogivesi

OÜ Tervix[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kuusevõrsesiirup
  • Astelpajumarmelaad

Wisewater Eesti OÜ[muuda | muuda lähteteksti]

  • Võluvesi

OÜ Rocco[muuda | muuda lähteteksti]

  • Kartuli-suitsukanasalat "Rocco"
  • Kartuli-vorstisalat "Rocco"

FIE Maarika Puusepp[muuda | muuda lähteteksti]

  • Eesti mesi
  • Kanarbikumesi

Germani talu[muuda | muuda lähteteksti]

  • Hapendatud kurk

OÜ Polven Foods[muuda | muuda lähteteksti]

  • Majonees Provansaal

AS Põltsamaa Felix[muuda | muuda lähteteksti]

  • Felix Provansaal majonees
  • Felix Klassikaline majonees
  • Felix Jogurti majonees

OÜ Laheotsa[muuda | muuda lähteteksti]

  • Riivitud peet