Tijmen van der Helm

Allikas: Vikipeedia
Tijmen van der Helm (2021)

Tijmen van der Helm (sündinud 26. jaanuaril 2004 Delftis) on Hollandi võidusõitja, kes praegu võistleb 2022. aasta FIA Kestvussõidu Maailmameistrivõistlustel ARC Bratislavaga ja 2022. aasta Euroopa Le Mansi Sarjas TDS Racinguga.

Lapsepõlv[muuda | muuda lähteteksti]

Van der Helm sündis 26. jaanuaril 2004 Delftis ja kasvas üles lähedalasuvas Den Hoornis, Lõuna-Hollandis. Tema karjääri mõjutas tema isa Gerald, kes sõitis Hollandi Volkswagen Endurance Cupil.

Karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

2021. aastal, kui Tijmen van der Helm osales Hollandi meeskonna MP Motorsport Vormel 3 Meistrivõistlustel, avanes tal esimest korda oma karjääri jooksul võimalus sõita Šveitsi meeskonnas Sport-prototüübiga, Ligier JS P320-ga. Racing Spirit of Leman Circuit des 24 Heures'il Michelin Le Mans Cupi meistrivõistluste raames. Tema kaaspiloodiks oli Hollandi piloot Mathijs Bakker.

2022. aastal liitus ta oma esimese Sport-prototüübi kogemuse toel Venemaa meeskonnaga G-Drive Racing, et osaleda esimest korda oma karjääri jooksul ühel Ameerika WeatherTech SportsCar Championship lipulaevadest. Daytona 24 tundi. Tal olid meeskonnakaaslased Austraalia piloodi James Alleni, Ameerika piloodi John Falbi ja Itaalia piloodi Luca Ghiottoga.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]