Thomas Hitschler

Allikas: Vikipeedia
Thomas Hitschler

Thomas Hitschler (sündinud 27. juunil 1982 Landaus) on Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Partei poliitik; liidukaitseministeeriumi parlamentaarne riigisekretär Olaf Scholzi koalitsioonivalitsuses (2021. aastast) ja Rheinland-Pfalzi esindajana Liidupäeva liige (2013. aastast).

Poliitiline karjäär[muuda | muuda lähteteksti]

Hitschlerist sai 2013. aasta Saksamaa föderaalvalimistel Liidupäeva liige, esindades Südpfalzi piirkonda. Aastatel 2014–2021 kuulus ta kaitsekomisjoni, kus töötas oma parlamendirühma raportöörina Bundeswehri infrastruktuuri küsimustes. Aastatel 2018–2021 oli ta ka siseasjade komisjoni liige. Aastal 2020 liitus ta parlamentaarse järelevalve paneeliga (PKGr), mis teostab parlamentaarset järelevalvet Saksamaa luureteenistuste BND, BfV ja MAD üle.

2017. aasta föderaalvalimistele järgnenud läbirääkimistel kantsler Angela Merkeli juhtimisel koalitsioonivalitsuse moodustamiseks kuulus Hitschler välispoliitika töörühma, mida juhtisid Ursula von der Leyen, Gerd Müller ja Sigmar Gabriel. Lisaks komisjoni ülesannetele on Hitschler alates 2019. aastast Prantsuse-Saksamaa Parlamentaarse Assamblee Saksamaa delegatsiooni liige. 2021. aasta valimisteks valiti Hitschler SPD kampaaniat juhtima Rheinland-Pfalzis. Valimisjärgsetel läbirääkimistel SPD, Roheliste ja Vabade Demokraatide (FDP) nn foorikoalitsiooni moodustamiseks kuulus ta oma erakonna delegatsiooni sisejulgeoleku, kodanikuõiguste ja tarbijakaitse töörühmas, kaasesimeesteks Christine Lambrecht, Konstantin von Notz ja Wolfgang Kubicki.

Muu liikmesus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]