Tekstimarker

Allikas: Vikipeedia
Kollane tekstimarker Stabilo Boss Original®

Tekstimarker on kirjutusvahend, mida kasutatakse teksti esiletõstmiseks lugemise või õppimise hõlbustamiseks. Tekstimarkerite tindid on tavaliselt pastelsed või neoonvärvid, nii et need eristuvad, kuid ei varja aluseks olevat teksti. Neid kasutatakse laialdaselt õppimisel, dokumentide läbivaatamisel ja organiseerimisel.

Tekstimarkereid kasutatakse paljudes valdkondades, sealhulgas haridus, ettevõtlus ja kirjastamine. Õpilased kasutavad sageli tekstimarkereid, et rõhutada olulist teavet õpikutes ja märkmetes, samas kui õpetajad võivad neid kasutada oluliste punktide esiletõstmiseks õppematerjalides. Ettevõtete töötajad kasutavad tekstimarkereid sageli koosolekute märkmetes või dokumentide läbivaatamisel.

Tekstimarkereid on saadaval mitmesugustes värvides, kõige populaarsemad on kollane, roosa, oranž, roheline ja sinine. Mõned tekstimarkerid on kaheotsalised, ühe otsaga laia joone ja teise otsaga kitsa joone tegemiseks.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Esimese tekstimarkeri, tuntud kui "Hi-Liter", tõi turule 1963. aastal ettevõtte Carter's Ink Company. See oli kollane ja kasutas läbipaistvat tindi tehnoloogiat, mis võimaldas kasutajatel teksti läbi kollase esiletõstetud ala näha.[1]

Tulevik[muuda | muuda lähteteksti]

Tehnoloogia arenguga on hakatud arendama digitaalseid tekstimarkereid, mis võimaldavad kasutajatel teksti esile tõsta digitaalsetes dokumentides või e-lugerites. Neid digitaalseid tööriistu kasutatakse sageli koos märkmete tegemise tarkvaraga, et aidata kasutajatel olulist teavet korraldada ja meelde jätta.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "FRANCIS HONN Obituary (2016) - Newark, NJ - New York Times". Legacy.com. Vaadatud 12. mail 2023.