Tchê Tchê

Allikas: Vikipeedia
Tchê Tchê 2017. aastal Palmeirase mängijana
Tchê Tchê (2017)

Danilo das Neves Pinheiro (enam tuntud oma hüüdnime Tchê Tchê järgi; sündinud 30. augustil 1992 São Paulos) on Brasiilia jalgpallur, kes mängib Brasiilia kõrgliigaklubis Botafogo.

Ta mängib põhiliselt keskpoolkaitsjana, kuid ta on mitmekülgne mängija, kes võib mängida ka parem- või vasakkaitsjana, kaitsva poolkaitsja või isegi ääremängijana.

Ta alustas klubikarjääri São Paulo osariigi klubis Audax, millega liitus 2006. aastal. Klubi põhimeeskonnas debüteeris ta São Paulo osariigi meistrivõistlustel 2011. aastal. 2014. aastal mängis ta laenul Brasiilia tugevuselt kolmanda liiga klubis Guaratinguetá ning 2015. aastal lühikest aega Ponte Pretas ja Boas. 2016. aasta São Paulo osariigi meistrivõistlustel, kus ta jõudis Audaxiga finaali, valiti ta hooaja sümboolsesse koosseisu ja hooaja parimaks uustulijaks.

2016. aasta aprillis liitus ta Brasiilia kõrgliigaklubiga Palmeiras. Ta tuli sel hooajal klubiga Brasiilia meistriks. Lisaks valiti Tchê Tchê samal hooajal Brasiilia kõrgliiga sümboolsesse koosseisu.

2018. aasta juunis sõlmis ta lepingu Ukraina kõrgliigaklubiga Kiievi Dinamo, kuid suundus juba järgmise aasta märtsis tagasi Brasiiliasse, liitudes nelja-aastase lepingu alusel São Pauloga.[1] 2021. aasta aprillist läks ta laenule Atlético Mineirosse, kellega tuli samal aastal Brasiilia meistriks.

2022. aasta aprillis sõlmis ta kuni 2025. aasta lõpuni kehtiva lepingu Botafogoga.[2]

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Sociedade Esportiva Palmeiras
Kiievi Dinamo
Atlético Mineiro

Viited[muuda | muuda lähteteksti]