Sea of Thieves

Allikas: Vikipeedia

"Sea of Thieves" on piraaditeemaline videomäng. Mängu arendajaks on Rare ja selle avaldas Microsoft Studios Windowsi seadmetele ja Xbox One'i mängukonsoolile. "Sea of Thieves" annab mängijatele võimaluse kehastuda piraadiks ning seilata fantastilises maailmas, kas üksi või kuni neljaliikmelise grupina. Mängus on võimalik mängida nii arvuti kui ka päris inimeste vastu. Mäng avaldati 20. märtsil 2018 ja see on saanud kriitikutelt vastukäivaid hinnanguid.

"Sea of thieves" on seikluslik ja koostööpõhine mitmikmäng. Mängu saab mängida Xbox One'i mängukonsooli ja Windowsi personaalarvutiga. Mängija(d) seiklevad avatud maailmas, kasutades piraadilaeva, mille juhtimisel saab mängija endale võtta mitmesuguseid rolle. Mängijate põhiülesandeks on avastada, otsida ning müüa aardeid ja vastasmängijatega võidelda. Mängu stiil on multifilmiline.

Arendus[muuda | muuda lähteteksti]

Mängu on arendanud ettevõte Rare. Mängus esinev piraaditeema on insipeeritud mängust "Project Dream" (hiljem sai sellest "Banjo-Kazooie"), mis on samuti piraaditeemaline videomäng, mis loodi 1990. aastatel.

"Sea of Thieves" loodi, kasutades Epic Games-i mängumootorit Unreal Engine 4. Arendamine algas 2014. aastal. Mängu põhiideeks oli "Group Shaped Narrative". Gregg Mayles Rare-ist kirjeldas seda kui kohmaka nimega kontseptsiooni, mis nägi ette uut tüüpi mitmikmängu, kus mängijad saavad endale luua meelelahutuslikku kogemust.

2015. aasta juunis kuulutati "Sea of Thieves" välja Microsoft Xboxi pressikonverentsil Electronic Entertainment Expo 2015 (E3). Mängu ennast näidati esmakordselt E3-l aastal 2016. Mäng plaaniti avaldada Windowsi ja Xbox One'i platvormil aastal 2017, kuid lükati edasi kuni 20. märtsini 2018. Mäng on osa Microsofti Xbox Play Anywhere’i programmist, mis tähendab, et mängu ostjad saavad mängu alla laadida nii Windows 10 arvutis kui ka Xbox One'is.