Roy Krishna

Allikas: Vikipeedia
Roy Krishna (2015)

Roy Krishna (sündinud 30. augustil 1987 Labasas) on Fidži jalgpallur, kes mängib ründajana India kõrgliiga klubis ATK ja Fidži jalgpallikoondises. Ta on koondise kapten.

Ta alustas klubikarjääri 2008. aastal Uus-Meremaa kõrgliiga klubis Waitakere United, kellega tuli viiel korral riigi meistriks.

2013. aasta teises pooles mängis ta mõnda aega teises Uus-Meremaa kõrgliiga klubis Auckland Citys. Sama aasta detsembris toimunud jalgpalliklubide maailmameistrivõistlustel lõi ta eelringi mängus värava Maroko klubi Raja Casablanca vastu.

2014. aasta jaanuaris sõlmis ta lepingu Wellington Phoenixiga, mis tegutseb küll Uus-Meremaal, kuid mängib Austraalia kõrgliigas A-League. Ta lõi kuue hooaja jooksul klubi meeskonnas liigas 51 väravat, millega on ta klubi suurim väravakütt. 2018–19 põhihooajal lõi ta liigas 18 väravat, millega oli liiga kõige resultatiivsem mängija. Samal hooajal valiti ta liiga hooaja parimaks mängijaks. 2018. aastal valiti ta Wellington Phoenixi aasta mängijaks.

2019. aasta juunis sõlmis ta üheaastase lepingu ATK-ga.

Fidži jalgpallikoondises tegi ta debüüdi 2007. aastal Vaikse ookeani mängudel, kus Fidži läks esimeses mängus vastamisi Tuvaluga, keda võideti koguni 16:0 ja Krishna lõi neist kaks väravat.

Ta on kuulunud Fidži koondisse 2008., 2012. ja 2016. aasta Okeaania meistrivõistlustel.

Lisaks kuulus ta Fidži meeskonda 2016. aasta suveolümpiamängudel. Ta lõi teises alagrupimängus Mehhiko vastu Fidži ainsa värava sel turniiril.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

Waitakere United
Auckland City FC

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]