Research in Estonia

Allikas: Vikipeedia
Eesti esindus 2016. aastal EuroScience Open Forumil, Manchesteris
Välisteadusajakirjanikud Eestis visiidil. Eesti Teaduste Akadeemia ees.

Research in Estonia on bränd, mille alt viib alates 2012. aastast SA Eesti Teadusagentuur läbi Eesti teadust rahvusvaheliselt tutvustavaid tegevusi.

Research in Estonia tegevuste aluseks on „Eesti teaduse rahvusvahelise tutvustamise strateegia 2016–2022". Selle alusel on teaduse rahvusvaheliste tegevuste läbiviimisel visiooniks see, et aastaks 2022 on Eesti rahvusvaheliselt tuntud tugeva ja uuendustele avatud teadusriigina. Sellest tulenevalt on Research in Estonia aidata kaasa, et:

  • Eestil oleks maailmas atraktiivse teadusriigi maine, mida toetab toimiv ja järjepidev koostöö Eestit tutvustavate algatuste ja organisatsioonide vahel;
  • välismaalasest huvilisele suunatud info Eesti teaduse kohta oleks päevakajaline ja kättesaadav;
  • nutika spetsialiseerumise kasvuvaldkondades tegutsevate välisettevõtete teadIikkus Eesti TAI tulemustest ning ettevõtete ja teadlaste koostoo edulugudest oleks suurenenud.

Kõige olulisem infokanal rahvusvahelistele huvirühmadele info vahendamiseks on veebileht researchinestonia.eu, mis tutvustab teadusvaldkondi läbi lühikese iseloomustuse valdkonna tegevuse kohta Eestis. See annab ülevaate Eesti teadusastustest, teaduse rahastusest jm. Lisaks kodulehele kasutatakse ka sotsiaalmeediat.

Research in Estonia tegevusi rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Research in Estonia sotsiaalmeedia kanalid