Portaali arutelu:Eesti

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Ma soovitaksin ära jätta alateemad: "Eesti kategooriad" ja "Eesti alamportaalid". Esimest põhjusel, et neid on liiga palju selleks, et neid oleks mõtet eraldi eksponeerida (või kui alateema jätta teostada mingi valik) ja teist kuna mingeid alamportaale rohkem küll tarvis pole.

Äkki peaks muutma ka portaali nime. Kuna idee järgi peaks see olema geograafia portaali alamportaal siis anda nimeks: "Portaal:Eesti geograafia". Teistest Eestiga seotud teemadest räägitakse ju muudes teemaportaalides ja eraldi Portaali:Eesti meil arvatavasti tarvis pole. iffcool 9. august 2008, kell 16:25 (UTC)

Ning Biograafiate osa saaks täiendada ja liita portaaliga:Biograafiad kuhu võiks sellega tekitada väikese Eesti alajaotuse. iffcool 9. august 2008, kell 16:28 (UTC)
See on hea mõte. Iga valdkonna portaalis tuleb teha Eesti alajaotus. Nii ka muusikas, bioloogias, kirjanduses jne. --Tiuks 9. august 2008, kell 16:34 (UTC)

Arvan, et paremini oleks niisugune kujundus:

Portal:Estônia

Tekst

Geonarva 9. august 2008, kell 16:54 (UTC)


"Valitud Eesti artikkel" on minu meelest imelik. Andres 9. august 2008, kell 17:10 (UTC)

Arvan, et tuleb selle portaali sisu arutleda. Geonarva 9. august 2008, kell 18:56 (UTC)
Arvan, et tuleks tekitada sellised alajaotused nagu Valitud artikkel ja Valitud pilt, Geograafia loendid ja Geograafid, Asulad ja Haldusjaotus, Veekogud ja Saared, Loodusmälestised ja Pinnavormid, Puuduvad artiklid ja Kuidas saad Sina aidata. Kuid esimesena võiks teostada aga nimemuutuse. iffcool 9. august 2008, kell 19:29 (UTC)
Ei ole nõus sellega. Kui vaja, võib eraldi Eesti geograafia portaali teha. See on Eesti portaal. --Metsavend 9. august 2008, kell 22:35 (UTC)
Hakkasin ka mõtlema kuidas ma ühte alajaotusse Eesti muusika panen. Näiteks kategooriapuu peab näitama kategooriat Eesti muusika ja nii peaks olema kategooriapuus kõik valdkonnad. Nüüd saab võib olla kategooriad ka korda. --Tiuks 9. august 2008, kell 22:39 (UTC)
Olen nõus Metsavennaga. Aga minu arvates tuleb teha Portaal:Eesti niimoodi, et siin oliksid sellised alajaotused nagu Valitud artikkel, Valitud pilt, Valitud inimehe (Portaalist:Biograafia), Valitud sündmus (Portaalist:Ajalugu), Valitud poliitik (Portaalist:Poliitika), Valitud muusik (Portaalist:Muusika), Valitud kirjanik jne. Samuti peaksid olema kõik kategooriad ja loendid, mis on Eestiga seotud. Alamportaalideks võiksid olla Portaal:Eesti geograafia, Portaal:Eesti ajaluga, Portaal:Eesti muusika, Portaal:Eesti kirjandus jne. Geonarva 10. august 2008, kell 06:24 (UTC)
Ei tohi tekitada nii suurel hulgal portaale.
Pealegi käsitletakse Eestit ka teiste teemaportaalide juures. See siin on aga Portaal:Geograafia alamportaal. Jääks ikka teemakeskse käsitluse juurde. iffcool 10. august 2008, kell 09:25 (UTC)
Geonarva mõte on hea aga alamportaale ei ole mõtet teha, sest see on Vikiprojekti huvirühma rida (meil tuleb ainult muusikaga seotud projektidesse, sest meil ole Vikiprojekti bannereid teistes tehtud). --Tiuks 10. august 2008, kell 09:52 (UTC)
See ei ole geograafia alamportaal. See on üldine Eesti portaal. Vaata teistes keeltes vastavaid portaale. Riigiportaalides ei käsitleta ainult geograafiat. --Metsavend 12. august 2008, kell 04:13 (UTC)
See siin oli algselt mõeldud Geograafia portaali alamportaaliks. Siis ei taibanud ma lihtsalt nimena "Portaal:Eesti geograafia" välja pakkuda ja geograafia osa jäi mainimata. Ei ole mõtet eraldi Eesti portaalil (või üldse ühelgi riigi portaalil) ja seda eriti kui Eestiga seotud teemasid käsitlevad kõik teised portaalid. iffcool 15. august 2008, kell 22:06 (UTC)
On küll mõtet. Mõte on selles, et koondada ühte portaali kõik Eesti alased artiklid eri valdkondade kaupa. See on kasutajatele, keda huvitavad ainult Eesti-teemalised artiklid. Miks ma peaksin mööda erinevaid portaale kolama, et leida infot Eesti inimeste, Eesti geograafia, Eesti majanduse jne kohta? See portaal peaks olema sama ülesehitusega nagu kõikide teiste riikide kohta käivad portaalid. --Metsavend 20. august 2008, kell 15:39 (UTC)
Peaks juba ükskord ära tegema siinse portaali muutmise geograafiaportaali alamportaaliks nimega "Portaal:Eesti geograafia". iffcool 20. august 2008, kell 15:28 (UTC)
Seda ei pea muutma, vaid tuleb teha uus portaal. --Metsavend 20. august 2008, kell 15:39 (UTC)
Olen sellega nõus ja arvan, et peaksid olema eraldi "Portaal:Eesti" ning "Portaal:Eesti geograafia", mis võiks nii "Portaal:Geograafia" kui ka "Portaal:Eesti" alamportaaliks olla. Arvan veel, et tuleb alguseks kõik hästi läbi mõelda ja arutleda selle struktuuri ja sisu. Geonarva 20. august 2008, kell 18:45 (UTC)

Kastidele peaks lisama "Muuda" lingid. Adeliine 16. märts 2011, kell 11:48 (EET)[vasta]


Miks neid arhiveeritakse? --Epp 12. aprill 2015, kell 19:56 (EEST)[vasta]

Selleks, et ära hoida valestimõistmisi ning lihtsustada nende jälgimist (kui terve algselt kuvatav leht on täis 4-5 aasta vanust materjali, peab liikuma allapoole enne kui leiab, kas uut infot on tulnud). Enamus arutelulehekülgi, mis olen arhiveerinud/teisaldanud, sisaldavad 4-5 aasta vanust arutelu, mis käis eelmise portaalikujunduse kohta ning mille kohta on seisukoht leitud. Minu arvates on nii vana info arutelulehekülgedel segav. Postituvi (arutelu) 12. aprill 2015, kell 21:29 (EEST)[vasta]
Kui midagi jäi selgusetuks, küsi uuesti, püüan paremini selgitada. Kui sulle ei sobi arutelulehtede arhiveerimine, teata ning ma taastan endise olukorra. Postituvi (arutelu) 12. aprill 2015, kell 21:33 (EEST)[vasta]
Mina olen selle vastu tõesti. Las nad olla, ka kõik teised arutelud ju säilitatakse. Pole ju ka nii, et need tingimata kujunduse kohta käiksid. Arutelu on osa artiklitegemise ajaloost. See ei anna pealegi midagi, kui ma näen, et arutelu link on sinine ja tahan näha, mis seal on, pean veel korra klikkima. Tühje arutelusid pole hoopiski mõtet pidada. --Epp 12. aprill 2015, kell 22:48 (EEST)[vasta]
Kuna mina kustatada ei saa, palun teisalda järgmised lehed: Portaali arutelu:Biograafiad/Arhiiv 2 teisaldada Portaali arutelu:Biograafiad; Portaali arutelu:Eesti/Arhiiv 1 -> Portaali arutelu:Eesti; Portaali arutelu:Geograafia/Arhiiv 1 -> Portaali arutelu:Geograafia; Portaali arutelu:Meri/Arhiiv 1 -> Portaali arutelu:Meri. Postituvi (arutelu) 13. aprill 2015, kell 06:57 (EEST)[vasta]