Portaali arutelu:Bioloogia/Valitud pilt/1

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kirjutaksin siia mõned oma tähelepanekud/soovitused valitud piltide osas. Selle pildi kohta aga nõnda palju, et kuna objekt (kasepuravik) ei ole piisavalt terav siis ma seda valitud pildiks ei soovita.

Üldisi tähelepanekuid:

  1. Valitud piltideks võiks valida ka teiste (st. mitte eestikeelse Vikipeediaga seotud) vikipedistide poolt tehtud ja Commonsisse üles laetud pilte. Esilehe sisule esitatud piirandutest peaks piisama. Kuigi eelistada võiks Eestiga seotud pilte, eesti vikipedistide loodut.
  2. "Soovita pilti" (ja tegelikult ka "Soovita artiklit") osad on minu arvates mõttetud. Valik võiks vabalt toimuda ainuisikuliselt ja oma arvamust saab avaldada "Portaal arutelu:.../Valitud pilt" lehel. Häältekogumine tekitab minu arvates rohkem segadust ja kulutab enam aega kui lihtsalt asja ära tegemine. Esilehel eksponeeritavad pildid/artiklid valisin ma ju kellegiga konsulteerimata välja (ma arvan (kartsin), et me valiksime neid muidu tänaseni) ja püüdsin kohe arvesse võtta kuidas need koos mõjuvad (mida ja millal näidata).
  3. Kui pilt on püstiformaadis võiks teksti paigutada pildi külje kõrvale, mitte teksti alla. Nõnda jääb vähem täitmata ruumi pildi äärtesse.
  4. Mõiste (objekti nime) peaks minu arvates kohe ka linkima, mitte piirduma ainult "loe edasi ..." lingiga.

iffcool 3. august 2008, kell 16:06 (UTC)

Soovita pilti või artiklit on sellepärast hea, et see seisab eraldi ja arutelu iga artikli kohta on eraldi. üldises arutelus tekib pudru ja kapsad. Hääletada võib aga ei pea. Teiste soovitusi oodatakse igas portaalis pikisilmi. --Tiuks 3. august 2008, kell 16:12 (UTC)

Kiputakse küll ütlema, et soovitusi "oodatakse pikisilmi" aga kriitika tegelikult suurt kellelegi ei meeldi.

Ma unustasin lisada, et:

  1. Valitud pilte/artikleid võiks vahetada kõige tihedamini kord koos. Soovitavalt aga veelgi harvemini (näiteks 4 korda aastas). Ärme tee enda elu liiga keeruliseks. Kuna portaale on rohkelt ja esilehel vahetub sisu tihti, loob see juba piisavalt ilusa illusiooni pidevalt muutuvast (ja täienevast) sisust.

iffcool 3. august 2008, kell 16:20 (UTC)

See soovitamine tekitab tegelikult (alam)lehti veelgi lisaks ja seega võib segadust hoopistükkis kasvatada. iffcool 3. august 2008, kell 16:23 (UTC)
Veel soovitus: Valitud pildi puhul ei ole tarvis "Loe edasi .." osa kuna pilt peaks suutma enda eest rääkida. Piisav kui objekti kirjeldav sõna nurksulgudesse panna. Seda "Loe edasi..."-osa pole kasutatud ka esilehel. iffcool 3. august 2008, kell 16:28 (UTC)
Alamlehed ei tohiks küll segadust tekitada. Minul on muidugi redigeerimislingid igal pool ja kategooriast ei pea otsima. Segadus tekib siis kui otsitakse artikli arutelu alajaotust üldarutelust. Mõne artikli puhul võib see pikaks venida. --Tiuks 3. august 2008, kell 16:31 (UTC)
Oot-oot? Ma ei mõelnud artikli arutelu vaid portaali alamlehekülje arutelu. iffcool 3. august 2008, kell 16:39 (UTC)
Õigus, valitud pildi arutelu on ju eraldi. Ma mõtlesin portaali arutelu. Sinna võib tulevikus uustulnukad ka kirjutada. Eks kui vaja, siis saab alati muuta.--Tiuks 3. august 2008, kell 16:42 (UTC)
Vastuväiteid ettepanekutele niisiis pole?
PS: Pildi kohta nõnda palju, et kuna see portaal on ligipääsetav alates sügisest, tuleks vast väheke teise temaatikaga pilt lisada (esialgu) aga kevade saabudes on pilt kahtlemata sobilik ja siis võiks selle tagasi panna. iffcool 3. august 2008, kell 21:43 (UTC)
Muide see soovituse arutelu peaks ju siin olema. Siin võib üldist nõu anda. Soovituse lehele jääb mingi loetelu (kas või põhitegija poolt), mille hulgast valida. Iga asja jaoks oma leht ja siis me kurdame, et süsteemist ei saa aru. Külastajal on pildileht, mida ta tahab soovitada ja vastav leht on selleks olemas. Muidu ei saagi ju linkida "soovita". Jääbki soov esitamata. --Tiuks 3. august 2008, kell 23:25 (UTC)

Põhimõtteliselt kõigega nõus, hääletamise asjatoimingutega olen neutraalsel seisukohal, ehk ei pea seda eriti vajalikuks (väga halba, ebasobivat pilti on raske valida) --Dj Capricorn 4. august 2008, kell 09:17 (UTC)


Üldiselt soovitaksin ma valiku tegemisel seda lehekülge: Featured pictures Ivo 31. detsember 2008, kell 23:18 (UTC)