Pakistani peaministrite loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search
Pakistani peaministri lipp.

Siin on loetletud Pakistani peaministreid alates ametikoha loomisest aastal 1947.

# Pilt Nimi Ametiaja algus Ametiaja lõpp Partei
1 Liaquat Ali Khan Liaquat Ali Khan 14. august 1947 16. oktoober 1951 Moslemi Liiga
2 Khawaja Nazimuddin Khawaja Nazimuddin 17. oktoober 1951 17. april 1953 Moslemi Liiga
3 Muhammad Ali Bogra Muhammad Ali Bogra 17. aprill 1953 12. august 1955 Moslemi Liiga
4 Chaudhry Muhammad Ali 12. august 1955 12. september 1956 Moslemi Liiga
5 Husein Shahid Suhrawardy 12. september 17. oktoober 1957 Awami Liiga
6 Ibrahim Ismail Chundrigar 17. oktoober 16. detsember 1957 Moslemi Liiga
7 Malik Feroz Khan Noon 16. detsember 1957 7. oktoober 1958 Pakistani Vabariiklik Partei
Muhammed Ayub Khan Muhammed Ayub Khan 7. oktoober 1958 28. oktoober 1958 Armee
8 Nurul Amin 7. detsember 1971 20. detsember 1971 Pakistani Moslemi Liiga
9 Zulfikar Ali Bhutto Zulfikar Ali Bhutto 14. august 1973 5. juuli 1977 Pakistani Rahvapartei
10 Muhammad Khan Junejo 24. märts 1985 29. mai 1988 Pakistani Moslemi Liiga
11 Benazir Bhutto Benazir Bhutto 9. detsember 1988 6. august 1990 Pakistani Rahvapartei
Ghulam Mustafa Jatoi (kohusetäitja) 6. august 1990 1. november 1990 Pakistani Rahvuslik Rahvapartei
12 Nawaz Sharif Nawaz Sharif 1. november 1990 18. aprill 1993 Pakistani Moslemi Liiga (N)
Balakh Sher Mazari (kohusetäitja) 18. aprill 1993 26. mai 1993 Pakistani Rahvapartei
(12) Nawaz Sharif Nawaz Sharif 26. mai 1993 18. juuli 1993 Pakistani Moslemi Liiga (N)
Moin Qureshi (kohusetäitja) 18. juuli 1993 19. oktoober 1993 Parteitu
(11) Benazir Bhutto Benazir Bhutto 19. oktoober 1993 5. november 1996 Pakistani Rahvapartei
Miraj Khalid (kohusetäitja) 5. november 1996 17. veebruar 1997 Parteitu
(12) Nawaz Sharif Nawaz Sharif 17. veebruar 1997 12. oktoober 1999 Pakistani Moslemi Liiga (N)
13 Zafarullah Khan Jamali Zafarullah Khan Jamali 21. november 2002 26. juuni 2004 Pakistani Moslemi Liiga (Q)
14 Chaudhry Shujaat Hussein Chaudhry Shujaat Hussein 30. juuni 2004 28. august 2004 Pakistani Moslemi Liiga (Q)
15 Shaukat Aziz Shaukat Aziz 28. august 2004 15. november 2007 Pakistani Moslemi Liiga (Q)
Muhammad Mian Soomro Muhammad Mian Soomro (kohusetäitja) 15. november 2007 24. märts 2008 Pakistani Moslemi Liiga (Q)
16 Yousaf Raza Gilani Yousaf Raza Gilani 25. märts 2008 26. aprill 2012 Pakistani Rahvapartei
17 Raja Pervez Ashraf 22. juuni 2012 15. märts 2013 Pakistani Rahvapartei
Mir Hazar Khan Khoso (kohusetäitja) 25. märts 2013 4. juuni 2013 Parteitu
(12) Nawaz Sharif Nawaz Sharif 5. juuni 2013 Ametis Pakistani Moslemi Liiga (N)