NimmerSchmidt

Allikas: Vikipeedia

NimmerSchmidt on 2013. aasta kevadel Tartus loodud Eesti elektropopansambel, mille liikmed on Andero Nimmer ja Fredy Schmidt.

Varem tegid noormehed koos muusikat ansamblis Laika Virgin, mille koosseisus võideti 2012. aasta Eesti Muusikaauhindade galal parima alternatiivalbumi auhind. Fredy Schmidt oli ka Tartu indie rock'i ansambli Animal Drama juht.

Muusikaline tegevus[muuda | muuda lähteteksti]

NimmerSchmidti esimene singel "Öisel järvel" ilmus 2013. aasta aprillis. [1] Sestpeale on ansambel igal teisel kuul üllitanud uue raadioloo: juunis 2013 "Eelmise suve saladus" [2], augustis 2013 "Pilvelõhkuja", oktoobris 2013 "Sandra" [3] ning detsembris 2013 hakkas Raadio2 mängima sageli veel ühe laulu, "Palmisaar" mängimist, tehes sellest omal algatusel NimmerSchmidti viienda raadiosingli.

Esimese kontserdi andis NimmerSchmidt 20. septembril 2013 Tartus Genialistide klubis indie-muusikasarja Indiroonika hooaja avapeol [4]. Kahele põhiliikmele lisandusid sellel kontserdil ka trummar Kalle Kindel ja DJ Roland Viljat. Järgmisel õhtul anti sama koosseisuga kontsert Tartu Uues Teatris subkultuuride seminari järelpeol.

Novembris 2013 alustas NimmerSchmidt debüütplaadi valmimiseks rahakogumisprojekti ühisrahastusplatvormil Hooandja.ee [5]. Nelja nädala jooksul saadi kokku 1500 eurot, millele lisandus pikendusnädala jooksul veel mõnisada eurot. NimmerSchmidti debüütplaat "Kirgede torm" ilmus 9. jaanuaril 2014. "Kirgede torm" on 10 lauluga stuudioalbum, mis on lindistatud ansambli mõlema liikme kodudes ja Tartus Ö Stuudios. Albumi miksis Martin Kikas ja masterdas Lauri Liivak.

NimmerSchmidti singel "Sandra" valiti lauluvõistluse Eesti Laul 2014 20 esmavalikust edasi jõudnud loo sekka. See osales lauluvõistluse esimeses poolfinaalis 14. veebruaril 2014.

Lauluvõistlusel Eesti Laul 2015 osales NimmerSchmidt singliga "Kellega ma tutvusin?"[6]. 20 loo hulka valitud laul osales lauluvõistluse teises poolfinaalis 14. veebruaril[7], taustalauljateks Taavi Peterson ja Kristjan Saharov.

Koosseis[muuda | muuda lähteteksti]

NimmerSchmidti kogu muusika kirjutavad Andero Nimmer ja Fredy Schmidt. Sõnade autorid on Andero Nimmer, Fredy Schmidt ja Merilyn Merisalu.

2014. aastal andis NimmerSchmidt kontserte neljaliikmelisena: laulukirjutajad Andero Nimmer (klahvpillid) ja Fredy Schmidt (vokaal, kitarrid, klahvpillid) ning Kalle Kindel (trummid, löökriistad) ja Indrek Mällo (basskitarr). Alates 2015. aastast kuulub NimmerSchmidti vaid kaks liiget.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Kirgede torm" (NimmerSchmidt 2014)

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

  • 29. koht Raadio 2 Aastahitt 2013 Eesti tabelis (3. jaanuar 2014)
  • Raadio 2 nädala plaat (20.–24. jaanuar 2014)

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]