NRW.Global Business

Allikas: Vikipeedia

NRW.Global Business on Saksamaa Nordrhein-Westfaleni liidumaa (North Rhine-Westphalia ehk NRW) väliskaubanduse ja investeeringute edendamise agentuur, mille peakontor asub Düsseldorfis. Agentuur on loodud kahest endisest ettevõttest NRW.INVEST ja NRW.International riigi väliskaubanduse edendamise tegevuse ühtlustamiseks.

Kui see asutati 1960. aastal, tellis Nordrhein-Westfaleni liidumaa tolleaegse "Rheinisch-Westfälische Industrieförderungsgesellschaft mbH", et värvata kriisi sattunud söe- ja terase järeltööstused.

Nordrhein-Westfaleni liidumaa valitsus, keda esindab majandus-, innovatsiooni-, digiteerimis- ja energiaminister, on ainuaktsionär. Nordrhein-Westfaleni liidumaa 100% tütarettevõttena vastutab NRW.Global Business riigi väliskaubandustegevuse operatiivse rakendamise eest ja on väliskaubanduspartnerite organisatsioonide keskne kontaktpunkt. Rahvusvahelises asukohaturunduses reklaamib NRW.Global Business Nordrhein-Westfaleni välismaal, eriti uudsete ja tulevikku suunatud tehnoloogiate ja teenustega.

Kohustused ja teenused[muuda | muuda lähteteksti]

Ärikeskused kogu maailmas konkureerivad rahvusvaheliste otseinvesteeringute (FDI) nimel, et püsida globaalses konkurentsis. Siin konkureerib Nordrhein-Westfalen Euroopa suurlinnade, nagu London, Pariis või Hollandi Randstad, samuti teiste suurlinnapiirkondadega üle kogu maailma. NRW.Global Business pakub välisinvestoritele teenuseid kogu arveldusprotsessi vältel, et rahvusvaheliselt riiki kui ärikohta Euroopas reklaamida. Agentuur töötab tihedas koostöös liidumaa valitsuse ning Nordrhein-Westfaleni piirkondlike ja kohalike majandusarengu asutustega.

NRW.Global Business on korraldatud spetsiaalsetes liidumaa- ja harukontorites, mis teavitavad asutamisest huvitatud ettevõtteid Nordrhein-Westfalenist kui investeerimiskohast, Nordrhein-Westfaleni majandusest ja liidumaa tööstuse klastritest, samuti maksu- ja õiguslikest aspektidest. Saksamaal ettevõtluse alustamiseks.

Lisaks üldise pakkumisele toetab NRW.Global Business potentsiaalseid investoreid ka konkreetsete küsimustega. Soovi korral analüüsib NRW.Global Business investeerimisprojekte ja aitab leida õiget asukohta. See teenus sisaldab saksa saidiportaali. Investorid saavad Nordrhein-Westfalenis tasuta äripinda otsida aadressilt germansite.com. Kasutajal on juurdepääs umbes 1000 tasuta äripinna üksikasjalikele geoandmetele, sealhulgas asjakohased kontaktandmed. Samuti on võimalik saada teavet piirkonna majandus- ja haru struktuuri kohta.

Arveldusettevõte toetab investoreid viisade taotlemisel ja turuandmete uurimisel kuni ettevõtete asutamise ja individuaalsete heakskiitmisprotsessideni. NRW.Global Business vahendab sageli investoreid ja administratsiooni, nagu föderaalne tööhõiveamet, immigratsiooniamet ja ehitusamet. Isegi pärast arveldust toetab NRW.Global Business välisinvestoreid teabe- ja koolitusürituste ning nõustamisteenustega laienemise, idufirmade ja kõrvalettevõtete jaoks.

NRW.Global Business teeb koostööd erinevate rahvusvaheliste institutsioonidega. Agentuur on näiteks selliste organisatsioonide liige nagu Prantsuse-Saksa Kaubandus-Tööstuskoda, Ameerika Kaubanduskoda Saksamaal, Suurbritannia Kaubanduskoda Saksamaal, ChemCologne, ChemSite, Saksa-Suurbritannia tööstus- ja Kaubanduskoda, Türgi-Saksa Tööstus- ja Kaubanduskoda ning Saksamaa-Hiina Majandusühendus (DCW) e. V.

Rahvusvaheline võrk[muuda | muuda lähteteksti]

Oma rahvusvaheliste kontoritega välismaal on agentuur esindatud paljudel turgudel kogu maailmas. Lisaks tütarettevõtetele Jaapanis ja USA-s omab NRW.Global Business esindusi Hiinas, Ühendkuningriigis, Indias, Iisraelis, Koreas, Poolas, Venemaal ja Türgis. Koos peakorteriga Dusseldorfis toetavad väliskontorid ettevõtteid Nordrhein-Westfaleni investeerimisprojektides ja tuvastavad Nordrhein-Westfaleni ettevõtete kasvupotentsiaali rahvusvahelistel turgudel. Samal ajal hõlbustab võrgustik otsest vahetust ettevõtete ja investoritega, kes soovivad Nordrhein-Westfaleni tugevusest ja uuenduslikkusest kasu saada.

Rahvusvahelised otseinvesteeringud Nordrhein-Westfalenis[muuda | muuda lähteteksti]

Saksamaa 50 enimmüüdud ettevõttest 20 asuvad Nordrhein-Westfalenis, sealhulgas Bayer, Bertelsmann, Deutsche Post, Deutsche Telekom, E. ON, Henkel, Metro, RWE, Rewe ja ThyssenKrupp.

Nordrhein-Westfalen oma 23,3 protsendiga (172,5 miljardit eurot) seni Saksamaa kõigist 16 liidumaast kõrgeima otseinvesteeringute osakaaluga (2017. aasta lõpu seisuga).

Nordrhein-Westfalenist kontrollib oma Saksamaa või Euroopa tegevust üle 20 000 välisettevõtte. See tähendab, et peaaegu iga neljas välismaa ettevõte Saksamaal asub Nordrhein-Westfalenis. Nende hulka kuuluvad sellised ettevõtted nagu BP, 3M, Ericsson, Ford, Fujitsu, Huawei, QVC, Toyota, UPS või Vodafone. Ettevõtted annavad tööd üle 1 miljonile inimesele.

Juhtimine[muuda | muuda lähteteksti]

Novembrist 2020 on NRW.Global.Business GmbH tegevdirektor Felix Neugart.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]