Melanie Martinez

Allikas: Vikipeedia
Melanie Martinez (2016)

Melanie Adele Martinez (sündinud 28. aprillil 1995) on Ameerika Ühendriikide laulja-laulukirjutaja, režissöör ja näitleja.

Martinez sündis New Yorgis Queensi linnaosas Astoria linnajaos ja kasvas üles Baldwinis. Keskkooli esimesel aastal osales ta telesaates "MSG Varsity Talent Show" ja sai laiemalt tuntuks 2012. aastal pärast osalemist talendisaates "The Voice". Ta jõudis saates kuue parima hulka ja lahkus saatest 5. nädalal.

Pärast saatest lahkumist alustas ta tööd sooloartistina. 9. veebruaril 2014 avaldas Martinez oma debüütsingli "Dollhouse". "Dollhouse" on tema kõige populaarsem singel ning RIAA (Recording Industry Association of America) kuulutas selle kuldplaadiks ning 2017. aasta veebruaris ka plaatinaplaadiks. 7. aprillil 2014 sõlmis Martinez lepingu plaadifirmaga Atlantic Records ning 19. mail tuli välja tema debüüt-EP "Dollhouse". "Dollhouse'ilt" avaldati üks singel, "Carousel", mis kuulutati samuti kuldplaadiks.

Martinez avaldas oma debüütstuudioalbumi "Cry Baby" 14. augustil 2015. See saavutas edetabelis Billboard 200 kuuenda koha ja sai kuld- ja plaatinaplaadi staatuse. Kolm singlit sellelt albumilt, "Pity Party", "Soap" ning "Sippy Cup" avaldati enne albumi väljatulekut. "Soap" ning "Sippy Cup" on sertifitseeritud kuld- ning "Pity Party" plaatinaplaadiks. "Cry Baby" standardversioon sisaldab 13 laulu ning Martinez filmis kõikidele lauludele muusikavideod, olles ise režissöör üheteistkümnele. Viimane muusikavideo laulule "Mad Hatter" avaldati 23. septembril 2017.

Martineze teine stuudioalbum "K-12" avaldati 6. septembril 2019, mis saavutas edetabelis Billboard 200 kolmanda koha. Albumit salvestati aastatel 2015–2017. "K-12" on sisuline järg "Cry Babyle" ning albumiga avaldati ka albumi teemaga kaasas käiv samanimeline film, mille režissöör on Martinez ise ning milles ta ka peaosa mängib.

Martinezt peetakse üheks "The Voice'i" kõige õnnestunumaks leiuks. Ta on tuntud oma kahte värvi juuste poolest.