Mantlipärija

Allikas: Vikipeedia

"Mantlipärija" (originaalpealkirjaga "The Apprentice") on Ameerika Ühendriikide tõsielusari, milles kohtunikud otsustavad võistlejate ärioskuste üle. Sarja lõi 2004. aastal produtsent Mark Burnett.

2018. aastaks on sellest NBC eetris olnud 15 hooaega, millest esimeste 14 vältel oli saatejuht USA ärimees Donald Trump. Kui Trump teatas kandideerimisest USA presidendiks, võttis sarja juhtimise üle filminäitleja ja endine California kuberner Arnold Schwarzenegger. Lisaks oli 2005. aastal eetris Martha Stewarti erihooaeg.

Võistlejad jagatakse kahte võistkonda ehk "firmasse", iga uut ülesannet juhib kummastki üks vabatahtlik projektijuht. Äriliste ülesannete seas on näiteks toodete müük, rahakogumine heategevuseks või reklaamikampaania loomine. Kaotanud meeskonna kaotuse põhjusi analüüsitakse koosolekul. Iga episood lõpeb sellega, et saatejuht teatab ühele võistlejale: "Sa oled vallandatud!"

Sarjast on tehtud kohalikke mugandusi enam kui 20 riigis. Eesti versioon oli eetris 2007. aasta sügisel TV3-s, selle saatejuht oli Armin Karu.