Maire Koppel

Allikas: Vikipeedia
Maire Koppel (2022)

Maire Koppel (sündinud 3. aprillil 1959) on eesti sotsiaaltöötaja, Tartu linna aukodanik.

Maire Koppel on aastast 1997 MTÜ Iseseisev Elu asutaja ja juht. Iseseisev Elu on pakkunud sotsiaaleluasemel elavatele inimestele tugiisikuteenust, aidanud Varjupaigas elavatel kodututel taastada tööharjumusi. Enam kui kolmsada erivajadusega inimest saavad tuge igapäevase eluga toimetulekuks, eluks kogukonnas ja tööoskuste omandamiseks. Suuresti Maire Koppeli käivitud Tartu Toidupanga panus väiksema sissetulekuga inimeste igapäevasesse toimetulekusse on märkimisväärne.

Ta on hariduselt sotsiaaltöötaja ja täiendanud end mitmel pool välisriikides. Maire Koppel on Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ja OÜ Luwi õppejõud, koolitades tegevusjuhendajaid.

Tema praktikasse rakendatud teadmistest on välja kasvanud ka mitmed ettepanekud Eesti riigile, nt on ta Sotsiaalteenuste Juhtide Nõukoja juhatuse esimehena algatanud pikaajalist hooldust vajavate inimeste hooldekodu tasu maksmise mudeli väljatöötamise.

Maire Koppel kuulub Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsiooni ja Eesti Psühhosotsiaalse Rehabilitatsiooni Ühingusse. Üle kümne aasta kuulus ta Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni, kus oli kolm aastat Tartu piirkonna president. Maire Koppeli algatatud ettevõtmised on aastakümneid aidanud elus toime tulla kõige kergemini haavatavatel inimestel. Tänu tema pühendunud tegevusele on paljude töötute, kodutute ja vaimupuudega inimeste elukvaliteet tunduvalt tõusnud, seda nii Tartus kui mitmel pool kaugemal.

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]