Las Vegas Valley

Allikas: Vikipeedia
Tihedalt asustatud suurlinnastu keskus Paradise'is, millest paremale jääb Las Vegas oma vaatetornist maamärgiga The Strat

Las Vegas Valley ('Las Vegase org') on Las Vegase ümber koondunud suurlinnastu, mis asub Ameerika Ühendriikides Nevada osariigi lõunaosas Mojave kõrbes. See on suuruselt teine suurlinnapiirkond riigi edelaosas.

Valleys asub osariigi kolm suurimat linna: Las Vegas, Henderson ja North Las Vegas. Nende juurde kuulub lisaks 11 kohalikku võimuorganita linnamõõtu asulat, mida juhib ja haldab Clarki maakonna valitsus, need moodustavad Las Vegase valla (Las Vegas Township).

Nevada osariigi suurimas asustuspiirkonnas elab tänapäeval üle 2,2 miljoni inimese. Linnastu rahvaarv kolmekordistus perioodil 1990–2020.

See on maailma üks enimkülastatumaid turismipiirkondasid. 2014. aastal külastas seda rekordiliselt 41 miljonit inimest. Suurlinnastut teenindab keset Paradise'i linna asuv nelja maandumisrajaga Harry Reidi rahvusvaheline lennujaam.

Topograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Orus asuvat suurlinnastut ümbritsevad nii küngastikud Apex Hills ja Sloan Hills kui ümberkaudsed mäeahelikud: Sheep Range, Las Vegas Range, Sunrise & Frenchman Mountains, River Mountains, McCullough Range ning Spring Mountains.

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]