Kategooriajuhtimine

Allikas: Vikipeedia

Kategooriajuhtimine (ingl.k. category management) hanketegevuse ja varude haldamise kontekstis on ettevõtte poolt pakutavate toodete jaotamine huvipakkuvate ja oluliste tunnuste alusel rühmadesse ehk kategooriatesse ja nendele kategooriatele erinevate juhtimisvõtete ja tegutsemismudelite rakendamine parema müügitulemuse ja suurema kasumi saavutamiseks. Tegemist on ostu-, varude ja tarnete juhtimise meetodiga, mille puhul jaotatakse ostetavad kaubad ja teenused ühesuguste või sarnaste tunnuste alusel rühmadesse. Sarnased tooted ühendatakse ühte tooterühma ja juhitakse neid ühtmoodi või sarnastel alustel.


Ärijuhtimises ja ärilogistikas on kategooriajuhtimisel kui tegevusel ja protsessil tähendus nii laiemas kui ka kitsamas mõttes. Laiemas tähenduses mõeldakse kategooriajuhtimise all toodete, teenuste, tarnijate, klientide jaotamist eri rühmadesse ja nendele rühmadele erinevate juhtimis- ja haldamismeetodite rakendamist püstitatud eesmärkide saavutamiseks. Kategooriajuhtimisega püütakse ühest küljest minimeerida toodete, tarnijate ja klientide haldamise kulusid, teisest küljest üritatakse saavutada suuremat turuosa, rentaablust ja kasumlikkust. Kitsamas tähenduses mõeldakse konkreetses organisatsioonis kategooriajuhtimise all kas toote-, teenuse-, tarnija- või kliendikategooriate haldamist.

Kategooriajuhtimine saab alguse kategoriseerimisest, mille käigus töötatakse välja kategooriahierarhia.  Kategooriahierarhia on üldjuhul neljatasemeline – peakategooria, kategooriad, alamkategooriad ja mikrokategooriad. Peakategooriad jagunevad kategooriateks, kategooriad alamkategooriateks ja alamkategooriad omakorda mikrokategooriateks.

Kategooriajuhtimine on pidev protsess, mis eeldab andmete kogumist, nende töötlemist, analüüsimist, kokkuvõtete ja järelduste tegemist ning otsuste vastuvõtmist. Kuna aja jooksul muutub tootevalik, vahetuvad tarnijad ja kliendid, on vaja andmeid koguda ja analüüsida perioodiliselt. Vastavalt analüüsi tulemustele võidakse tooted, teenused, tarnijad ja kliendid allutada uutele, teistsugustele, muudetud juhtimis- ja halduspõhimõtetele. [1]

  1. Hanke- ja ostujuhtimine. Seilecs. 2023.