Kategooria arutelu:Tšuvaššia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Seletage palun, mille poolt on kategooriad Tšuvaši Vabariik ja Tšuvaššia erinevad ja miks ei saa linnad esimeses kategoorias olla? Geonarva 18. detsember 2008, kell 05:08 (UTC)

Ma tahaks teada, miks on vaja uusi kategooriaid nagu Tšuvaši Vabariik, kui on juba olemas lühinimega ja ühtlasi KNABi andmeil põhinimega kategooriad? --Metsavend 18. detsember 2008, kell 07:32 (UTC)

Ühel juhul on tegemist maaalga teisel juhul juriidiliselt eksiteeriva üksusega (riigiga) mingil maaalal. Maaalal ei ole lippu ega vapp ja muid poliitilisi lugusid (artikleid)ega haldusjaotust vaid ainult geograahvilised rahvuslikud jaotused. Riigil aga on nii ühed kui teised ja on artikleid võimalik paremini organiseerida (kategoriseerida). See, et me tihti nii teeme asjase süüvinatta ei pruugi ju alati õige olla.Akra 18. detsember 2008, kell 15:56 (UTC)
Selles on loogika. Aga sel juhul tuleb arutleda, millised artiklid kuuluvad maa-ala kategooriasse ja millised artiklid kuuluvad vabariigi kategooriasse. Peaksime tegema koostööd, mitte üks teist parandama. Geonarva 18. detsember 2008, kell 18:03 (UTC)
Seepärast ongi midagi pooleli oleva süsteemi puhul selgitada rask, kuna see selgitamine raiskab nii palju asjatult aega. Eriti veel niisuguse puu ülesehitamisel nagu seda on Venemaa kategooriapuu. Sinuga igati nõus selles suhtes, et tuleb koostööd teha aga mitte nii käituda nagu Metsavend asjast arusaamata hakkab oma äranägemisel loodud tervikut lõhkuma ja asju kustutama. Tuleks natuke oodata, kuni asjad paika saavad ja arusaadavaks muutuvad. Nii mahukat asja ei ole paari tunniga ära teha võimalik. Tegelen juba mitmes päev sellega ja paar õhtut ilmselt läheb veel enne, kui saan öelda, et kõik seosed paigas on.Akra 18. detsember 2008, kell 18:54 (UTC)


Kui Geonarva küsid miks linnad ei ole vabariigi all siis nad pole sinna veel jõudnud, kuid peavad jõudma.Akra 18. detsember 2008, kell 15:56 (UTC)
Kui riik ja territoorium kattuvad saab teha riigi kategooria alla kõik. Kui riik ja territoorium ei klappi näiteks Lappima, siis näiteks kui sellel maaalal oleksid mingid riigid tuleb need teha selle kategooria (Lapimaa) sisse kuna maaala on suurem.Akra 18. detsember 2008, kell 15:56 (UTC)