Kategooria arutelu:Kitarr

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kategooria nimi võiks olla mitmuses. --Tiuks 26. november 2008, kell 23:49 (UTC)

Milleks? Kategoorias on kõik mõisted, mis seonduvad kitarriga, mitte ainult konkreetsed kitarrid. Adeliine 27. november 2008, kell 00:07 (UTC)
Teistes vikides on mitmuses ja ega siia tulevad ka pillid, mitte ainult mõisted. Basskitarridele tegin mitmuses kategooria. Ma arvan, et pillidele peaks tegema ikkagi mitmuses kategooriad. --Tiuks 27. november 2008, kell 00:13 (UTC)
Kõikides ei ole mitmuses. See on lihtsalt minu sisetunne ja subjektiivne arvamus, aga kui oleks minu otsustada, siis mina jätaksin ainsusesse. Ma kujutan kategooriate süsteemi ette mõistekaardisarnasena. Adeliine 27. november 2008, kell 00:24 (UTC)
Kordofonid on meil ju mitmuses ja siis tahaks ka teisi kategooriaid mitmusesse. Näiteks commonsi kategooria on ka mitmuses. Ainsuse mõte pole ka paha aga siis peaksime kõik pilli kategooriad ainsuses tegema (hetkel siis basskitarri kategooria ka). --Tiuks 27. november 2008, kell 00:39 (UTC)

Kordofonide artikkel on ju samuti mitmuses.

Kitarr, klaver jne tunduvad mulle justkui mingid etalonid, nagu näiteks 'õun', 'tool' või 'hobune' (Kategooria:Hobune). Kõiki kitarre (elektrikitarr, basskitarr) saab taandada mõistele 'kitarr'. Erinevate kordofonide erinevused on minu silmis juba suuremad. Näiteks kui vaadata basskitarri ja püüda seda ühe sõnaga piisavalt täpselt kirjeldada, siis ei piisa sõnast 'kordofon'. 'Kitarr' on juba piisav, et teine inimene saaks ilma ise pilli nägemata seda ette kujutada. Me ei suuda ette kujutada niiöelda kordofoni etaloni, kuigi see on sõnades väljendatav.

Pikk ja segane filosoofiline jutt tuli, aga äkki seletab mu mõtteid. Adeliine 27. november 2008, kell 01:22 (UTC)

Adeliinaga nõus. Kui teha kategooria Kitarrid siis minuaruks saaks sinna lisada aint erinevaid kitarride mudeleid.--WooteleF 27. november 2008, kell 07:28 (UTC)