Kategooria arutelu:Kasutajad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Kas on mõtet kasutajaid kategoriseerida. Ja kui andmed pärinevad kasutajatelt enestelt, siis tulevad kategooriad ebaühtlased ning võib-olla väärad. Ka näiteks aktiivsusnäitajad on muutlikud, ja kes nende üle arvet peab? Pealegi võib kasutaja kategooria oma kasutajalehelt eemaldada. Mina näiteks küll oma kasutajalehele mingeid kategooriaid ei taha. Andres 9. juuni 2007, kell 10:10 (UTC)

See, kas mõni kasutaja on nendest mallidest huvitatud, on minu arvates puhtalt nende endi valik. Mina arvan, et kasutajatele võiks sellise võimaluse siiski pakkuda. Valik (kas mingeid malle kasutada?) on ikkagi nende enda teha.
Aga see, kas mingi informatsioon võib olla kasutajalehel väär - ei sõltu ju mallidest. Kui keegi kasutaja tahab midagi oma kasutajalehel väita, väitku pealegi. Artiklid peavad olema veatud, kasutajalehed on nii kui nii enamuses väga kahtlast informatsiooni täis.
Aktiivsusnäitajate mallid tegin ma aga sellised, et redaktsioonide arvu näitav mall on {{{1}}}000, kasutajate poolt loodud artiklite arvu näitav mall {{{1}}}00 ja mallide arvu näitav {{{1}}}0. Näiteks kokku lugeda mitu tuhat redaktsiooni on tehtud, on ainult sekundite küsimus (selleks on eraldi programmegi) ja vaevalt, et need aktiivsusnäitajad väga kiiresti muutuda saavad. iffcool 9. juuni 2007, kell 12:49 (UTC)
heakene küll, seda esimest saab statistikast järgi vaadata... aga neid järgmisi, anna mulle andeks aga minul pole iseenda loodutest õrna aimugi - lugema ma neid nii ehk naa ei viitsi hakata, aga kas kuskilt neid lihtsalt ka vaadata õnnestub? - Ahsoous 9. juuni 2007, kell 13:13 (UTC)
Aktiivsust ei näita mitte tehtud töö, vaid nii-öelda töö intensiivsus. Aktiivseteks kasutajateks loetakse neid, kes teevad kuus vähemalt 5 parandust.
ma mõtlen neid loodud artiklite ja mallide arvusid... - Ahsoous 9. juuni 2007, kell 13:43 (UTC)
See oli vastus Iffcoolile. Andres 9. juuni 2007, kell 14:02 (UTC)
Mul jäi mulje, et keegi hakkab kasutajalehti läbi käima ning neid kategooriatega varustama. Andres 9. juuni 2007, kell 13:16 (UTC)
minul küll sellist muljet pole jäänud - Ahsoous 9. juuni 2007, kell 13:43 (UTC)
Sellisel juhul on need nn. aktiivsusmallid lihtsalt väga aktiivsetele vikipetistidele. Ma ei tahtnud luua võimalust, kus keegi saab lisada näiteks, et ta on teinud 1542 redaktsiooni ja kui ta seda oma kasutajalelehele märgib, läheb see kirja juba 1543 redaktsioonina - seega on info kohe aegunud.
Nende mallide ja artiklitega võib tõesti mõnel keeruline olla. Minul on enam vähem kõik enda loodud artiklid ja mallid ühte loetellu üles pandud ja seega ei ole nende üle arvestuse pidamine keeruline aga teistel on vaja leida oma moodused oma tegemiste ülesloetlemiseks. Pealegi, kui on kõvasti tahtmist, siis umbkaudse arvu saab küll välja mõelda. Näiteks, kui Sa oled loonud enamuse valdade kohta mallid, siis ma eeldan, et neid valdade malle on ca. 170-180. Aga kuna nende nn. aktiivsusmallide kasutamine on vabatahtlik, ei pea hakkama millegi üle arvestust pidama ja neid malle ei pea üldse kasutama (või piisab ka ainult redaktsioonide arvu näitavast mallist).
Siiski ma loodan, et enam nendest mallidest leiavad kasutust. Paljud mallid said tehtud vastavalt kasutajalehekülgedel üleval olevale infole. Nt: {{Mall:Kasutaja:Poliitilised avaldused}}, {{Mall:Kasutaja:Inklusionist}} jne.
Lisaks nendele kategooriatele: enamus malle ei paiguta kasutajaid mitte mingite kategooriate alla. iffcool 10. juuni 2007, kell 14:38 (UTC)
minu arust on need kasutajamallid lahedad. Ja kui tohiks tellimusi esitada, siis endale sooviks ka eriala väljendavat malli...--Hendrix 10. juuni 2007, kell 17:18 (UTC)